Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eντολή Putin για «σαφάρι» ακινήτων που ανήκαν σε Ρωσική Αυτοκρατορία και Σοβιετική Ένωση

Eντολή Putin για «σαφάρι» ακινήτων που ανήκαν σε Ρωσική Αυτοκρατορία και Σοβιετική Ένωση
Το ενδιαφέρον του Vladimir Putin για τις πρώην αυτοκρατορικές κτήσεις είναι απίθανο να αμβλύνει τις ανησυχίες των γειτόνων του για τις φιλοδοξίες του

Εντολή για «σαφάρι» ακίνητης περιουσίας που κάποτε ανήκε στην πρώην αυτοκρατορία της ή στη Σοβιετική Ένωση έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η διαταγή του Ρώσου προέδρου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (18/1) προβλέπει τη διάθεση κονδυλίων για τη συγκρότηση μίας κρατικής task force που θα διεξάγει έρευνες για ακίνητα στο εξωτερικό και θα διασφαλίζει την καταγραφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας.
Το έγγραφο δεν ανέφερε το ύψος του προϋπολογισμού για την επιχείρηση ή ποια περιουσιακά στοιχεία αναζητούνται.

Ανησυχούν οι γείτονες της Ρωσίας

Αν και δεν ακόμη σαφές πώς ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε αυτήν την απόφαση, το ενδιαφέρον του Vladimir Putin για τις πρώην αυτοκρατορικές κτήσεις είναι απίθανο να αμβλύνει τις ανησυχίες των γειτόνων του για τις φιλοδοξίες του μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνει το Bloomberg.
Στο αποκορύφωμά της, η Ρωσική Αυτοκρατορία εκτεινόταν σε εδάφη της σημερινής Πολωνίας και κρατών της Βαλτικής όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, καθώς η Φινλανδία.
Διαλύθηκε υπό την πίεση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της επανάστασης των Μπολσεβίκων του 1917 με επικεφαλής τον Lenin που σηματοδότησε τη γέννηση του κομμουνιστικού κράτους.
Η Σοβιετική Ένωση, που δημιουργήθηκε το 1922, κάλυψε μεγάλο μέρος της πρώην επικράτειας της αυτοκρατορίας, εξαιρουμένων της Πολωνίας και της Φινλανδίας, έως την κατάρρευσή της το 1991, καθώς οι σοβιετικές δημοκρατίες στη Βαλτική, τον Καύκασο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την κεντρική Ασία ανεξαρτητοποιήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης