Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούνται τον Trump… ακόμα και στο ΝΑΤΟ - Δεν αποκλείουν… αποχώρηση των ΗΠΑ

Φοβούνται τον Trump… ακόμα και στο ΝΑΤΟ - Δεν αποκλείουν… αποχώρηση των ΗΠΑ
Είναι πιθανό αυτή την φορά ο Trump όχι μόνο να το σκέφτεται, αλλά να το πράξει κιόλας αναφέρει δημοσίευμα του Newsweek
Η προοπτική επανεκλογής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ κατά τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, έχει πυροδοτήσει ανησυχία και φόβο όχι μόνο στην Ουκρανία και στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και στο ίδιο το ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις του στο Newsweek ο Fabrice Pothier, πρώην επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, αναφέρει ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Συμμαχίας φοβούνται ότι εάν ο Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα σκεφθεί πολύ σοβαρά να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
«Υπάρχει ανησυχία μεταξύ της ηγεσίας του ΝΑΤΟ ότι αυτή τη φορά ο Trump θα είναι πραγματικά διατεθειμένος να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμμαχία» τονίζει ο Pothier, αναφέροντας πως η αντίστοιχη πρόταση που είχε υποβάλλει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεδρικής του θητείας, εν πολλοίς… κόπηκε από «το αμερικάνικο σύστημα», δηλαδή από το Πεντάγωνο και από το Κογκρέσο.
«Ίσως όμως αυτήν την φορά να επιστρέψει αποφασισμένος να ανταποδώσει.
Υπάρχει ο φόβος ότι αυτή την φορά όχι μόνο μπορεί να σκέφτεται την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, αλλά ότι μπορεί και να το κάνει πραγματικά» αναφέρει ο Pothier.
Σύμφωνα με το Newsweek, είναι προφανές πως σε περίπτωση αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, θα μιλάμε για «ένα καταστροφικό σενάριο για το ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης