Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bridgewater προσελκύει επενδυτές στην Κίνα, σχεδόν διπλασιάζοντας τα assets σε 6 δισ. δολ.

Η Bridgewater προσελκύει επενδυτές στην Κίνα, σχεδόν διπλασιάζοντας τα assets σε 6 δισ. δολ.
Τα funds της Bridgewater έχουν επιτύχει στην Κίνα
Η Bridgewater προσελκύει επενδυτές στην Κίνα, σχεδόν διπλασιάζοντας τα asses της σε 6 δισ. δολ.
Ειδικότερα, η επιχείρηση της Bridgewater Associates στην Κίνα πρόκειται να αυξηθεί σε περίπου 40 δισεκατομμύρια γουάν (5,56 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά από ένα νέο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, σημειώνοντας διπλασιασμό των περιουσιακών στοιχείων κατά το 2023.
Το αμερικανικό ταμείο συγκεντρώνει επιπλέον 2 δισ. γουάν για ένα υφιστάμενο ταμείο τον Ιανουάριο και έχει διαπιστώσει ισχυρή ζήτηση, με σχεδόν όλα τα μερίδια του ταμείου να πωλούνται εντός των πρώτων τεσσάρων ημερών της περιόδου εγγραφής που ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με διανομείς και επενδυτές.
Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά τοπικά αμοιβαία κεφάλαια όταν προσπαθούν να αντλήσουν μετρητά από επενδυτές στις αδύναμες αγορές της Κίνας.
Τα funds της Bridgewater έχουν επιτύχει στην Κίνα, ακόμη και την ώρα που η οικονομία αγωνίζεται και με τη χρηματιστηριακή αγορά να υπομένει χρόνια πτώσης.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο All Weather Plus της εταιρείας, μια ναυαρχίδα σε γουάν που επενδύει σε μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα, σημείωσε καθαρή απόδοση 10,3% πέρυσι, ανέφερε η πηγή.
Το μέγεθος του ενεργητικού της Bridgewater στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης