Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η Ουκρανία αλλάζει τακτική, περνά σε άμυνα το 2024 – Επίθεση… από το 2025

Financial Times: Η Ουκρανία αλλάζει τακτική, περνά σε άμυνα το 2024 – Επίθεση… από το 2025
Η Δύση δεν περιμένει καμία επίθεση από τους Ουκρανούς έως το 2025 αναφέρουν οι Financial Times
Στην αλλαγή τακτικής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση τους, προχωρούν σε ενεργητική άμυνα αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.
Το δημοσίευμα που φέρει τίτλο «Ενεργή άμυνα: Πώς η Ουκρανία σχεδιάζει να επιβιώσει το 2024», επισημαίνει πως αφού η καλοκαιρινή αντεπίθεση των Ουκρανών κατέληξε σε αποτυχία, το Κίεβο κινείται σε μια νέα στρατηγική».
Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται έναν Δυτικό αξιωματούχο, ο οποίος υποστηρίζει πως «η Ουκρανία περνά σε ενεργητική άμυνα».
Θέλοντας μάλιστα να ερμηνεύσει τι σημαίνει «ενεργητική άμυνα», ο αξιωματούχος αναφέρει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες θα κληθούν να κρατήσουν τις αμυντικές τους γραμμές και παράλληλα να αξιοποιήσουν πιθανά αδύναμα σημεία του αντιπάλου μαζί με πλήγματα μεγάλης εμβέλειας».
Όπως υποστηρίζει ο Δυτικός αξιωματούχος, η «ενεργητική άμυνα θα επιτρέψει στην Ουκρανία να «κτίσει» τις δυνάμεις της για φέτος και να προετοιμαστεί για το 2025 όταν και μια νέα αντεπίθεση θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας».

Στον αέρα η βοήθεια της Δύσης

Πάντως, οι Financial Times επισημαίνουν σε αυτό το σημείο, ότι ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει την τύχη της Ουκρανίας κυρίως κατά τη διάρκεια του 2024 είναι το τι θα συμβεί με την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια της Δύσης προς το Κίεβο.
Όπως επισημαίνεται, η μεγαλύτερη ανησυχία εντοπίζεται στις ΗΠΑ, όπου το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη καταφέρει να συμφωνήσει σχετικά με το αίτημα του Λευκού Οίκου για βοήθεια στην Ουκρανία.
«Παραμένουν ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με την αποφασιστικότητα της Δύσης, για το εάν μπορεί και για το εάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, και αν ναι, σε ποιο βαθμό» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο εκτιμά ότι ακόμα και εάν το Κογκρέσο συμφωνήσει τελικά να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον είναι απίθανο να είναι σε θέση να «προσφέρει ένα τέτοιο άλμα σε ικανότητες και τεχνολογίες που θα επέτρεπε στο Κίεβο να ανακτήσει αποφασιστικά το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης» το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης