Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tο Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει ότι γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Kharkiν

Tο Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει ότι γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στο Kharkiν
«Πρόκειται για άλλη μια χονδροειδή χειραγώγηση από τους Ρώσους» αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά τα πολλά στοιχεία για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσπάθησε να αποκηρύξει συμπατριώτες που πολέμησαν και μάχονται σε ουκρανικές μονάδες, καλώντας τις πληροφορίες για την καταστροφή δεκάδων Γάλλων μισθοφόρων στο Kharkiv «χονδροειδής χειραγώγηση των Ρώσων».
Στις 17 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας, κατέστρεψαν ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης στο Kharkiv για ξένους μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι μισθοφόροι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 στρατιώτες.
«Η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους ούτε στην Ουκρανία ούτε οπουδήποτε αλλού», λέει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Πρόκειται για άλλη μια χονδροειδή χειραγώγηση από τους Ρώσους», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο.
Τον Νοέμβριο 2023, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ότι περισσότεροι από 520 ξένοι μισθοφόροι από 44 κράτη που πολεμούσαν στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ενεπλάκησαν σε ποινικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων πολιτών που κατηγορούνταν ερήμην ως μισθοφόροι.
Τον ίδιο μήνα, ο αιχμάλωτος Γεωργιανός μισθοφόρος Georgy Chubetidze τόνισε ότι ξένοι μισθοφόροι από την ουκρανική «δεύτερη διεθνή λεγεώνα» βρίσκονταν στο Slavyansk, ζούσαν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, φοβούμενοι τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ αυτών ήταν και οι Γάλλοι.
Μίλησε επίσης για τους Γάλλους που κακοποίησαν πολίτες σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε περίπτωση που Γάλλος μισθοφόρος πυροβόλησε κάτοικο της περιοχής στο πόδι.
Τον Αύγουστο του 2023, ο Frédéric Mathieu, μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου από το αριστερό κόμμα «Unbowed France», έστειλε έκκληση στον επικεφαλής του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών, Gerald Darmanin, όπου επεσήμανε τους κινδύνους για την ασφάλεια που συνδέονται με την επιστροφή των αγωνιστών που πολέμησαν στην Ουκρανία στην πατρίδα τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των 400 Γάλλων που έφυγαν για την Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης, υπάρχουν περίπου εκατό μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά ως μέρος του ακροδεξιού κινήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης