Διεθνή

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με συνέπεια και επιμονή

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με συνέπεια και επιμονή
H Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία ή τη Δύση υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επανέλαβε ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία παραμένουν αμετάβλητοι και ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία ή τη Δύση.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Ιανουαρίου ότι η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της με συνέπεια και επιμονή».
Ο Sergei Lavrov επανέλαβε ότι αυτοί οι στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι, υποστηρίζοντας ότι οι «σοβαρές» συνομιλίες για τις «ρεαλιστικές» συνθήκες τερματισμού του πολέμου «προϋποθέτουν την παραίτηση της Ουκρανίας από τη ναζιστική ιδεολογία, τη ναζιστική ρητορική, τον ρατσισμό προς οτιδήποτε ρωσικό και την είσοδο στο ΝΑΤΟ».
Ο Sergei Lavrov προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτές τις συνθήκες ως απαραίτητες για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ταυτότητας του ουκρανικού λαού.
Επίσης τόνισε ότι «δεν είναι η Ουκρανία που θα αποφασίσει πότε θα σταματήσει και θα αρχίσει να μιλά με τη Ρωσία σοβαρά» για το τέλος της σύγκρουσης, αλλά ότι η Δύση είναι αυτή που θα λάβει αυτή την απόφαση.
Υποστήριξε ότι η Δύση –όχι η Ρωσία– ευθύνεται για την απουσία διαπραγματεύσεων και δήλωσε ότι «όσοι στη Δύση αρνούνται να διαπραγματευτούν πρέπει να καταλάβουν ότι όσο περισσότερο περιμένουν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτούν» και ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να νικηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης