Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος Houthis: Κανένας κίνδυνος για τα κινεζικά και τα ρωσικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Εκπρόσωπος Houthis: Κανένας κίνδυνος για τα κινεζικά και τα ρωσικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
«Τίποτα δεν απειλεί τη ναυτιλία τους στην περιοχή» διαβεβαιώνει υψηλόβαθμος μέλος των Houthis
Ένα υψηλόβαθμο μέλος του Πολιτικού Γραφείου των Houthis της Υεμένης, ο Mohammed al-Bahiti, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για ρωσικά και κινεζικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Όπως ισχύει για όλες τις άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, τίποτα δεν απειλεί τη ναυτιλία τους στην περιοχή», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.
«Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της διέλευσης των πλοίων τους στην Ερυθρά Θάλασσα, γιατί η δωρεάν ναυτιλία παίζει σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας», εξήγησε, αναλύοντας την ευρύτερη στρατηγική της σιιτικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, το αντάρτικο κίνημα των Houthis της Υεμένης είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος και δεν θα επιτρέψει σε συνδεδεμένα πλοία να περάσουν μέσα από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και τα Στενά του Bab al-Mandeb, εφόσον συνεχίζεται η επίθεση του εβραϊκού κράτους στον παλαιστινιακό θύλακα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης