Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 140 επιθέσεις έχουν δεχθεί οι βάσεις των ΗΠΑ σε Συρία – Ιράκ από τον Οκτώβριο 2023

Πάνω από 140 επιθέσεις έχουν δεχθεί οι βάσεις των ΗΠΑ σε Συρία – Ιράκ από τον Οκτώβριο 2023
Σιιτικές ομάδες προειδοποίησαν νωρίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Συρία και το Ιράκ
Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση περίπου 140 φορές από τον Οκτώβριο του 2023, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, 57 από αυτές τις επιθέσεις είχαν στόχο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και 83 στη Συρία.
Σιιτικές ομάδες προειδοποίησαν νωρίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους στη Συρία και το Ιράκ, επειδή «ο Αμερικανός εχθρός συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στον ισραηλινό στρατό, ο οποίος σκοτώνει αμάχους στην Λωρίδα της Γάζας και νότιο Λίβανο.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas με έδρα τη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, σκοτώνοντας πολλούς Ισραηλινούς κατοίκους κιμπούτς που ζούσαν κοντά στα σύνορα της Γάζας και απήγαγαν περισσότερους από 200 Ισραηλινούς , συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Al Aqsa στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και εξαπέλυσε βομβαρδισμούς του θύλακα και ορισμένων περιοχών στον Λίβανο και τη Συρία, καθώς και χερσαία επιχείρηση κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας. Συγκρούσεις σημειώνονται και στη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης