Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματηρές συγκρούσεις της ρωσικής στρατιάς «Δύση» με τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kupyansk

Αιματηρές συγκρούσεις της ρωσικής στρατιάς «Δύση» με τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kupyansk
Η ρωσική στρατιά ενεπλάκη σε μάχες με την 32η ουκρανική ταξιαρχία, την 60η μηχανοκίνητη και την 95η αερομεταφερόμενη κοντά στη Sinkovka
Η ρωσική ομάδα μάχης Δύση απέκρουσε έξι ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να χάσουν έως και 155 στρατιώτες, μετέδωσε το Tass την Πέμπτη (18/1/2024) επικαλούμενο υψηλόβαθμές πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η ρωσική στρατιά ενεπλάκη σε μάχες με την 32η ουκρανική ταξιαρχία, την 60η μηχανοκίνητη και την 95η αερομεταφερόμενη κοντά στη Sinkovka στην περιοχή Kharkiv και στο Terny στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Οι Ουκρανοί έχασαν επίσης δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, δύο μηχανοκίνητα οχήματα και ένα οβιδοβόλο Gvozdika, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Εξάλλου στο Krasny Liman μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Κέντρο, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη και δυνάμεις πυροβολικού, απέκρουσαν τρεις επιθέσεις της 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και της 25ης ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και της 5ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς κοντά στο Chervonaya Dibrova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και σε Yampolovka. Grigorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με το Tass, στις μάχες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 220 στρατιώτες, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός Bradley, τέσσερα οχήματα και ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης