Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό και Χιλή προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα στη Γάζα

Μεξικό και Χιλή προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα στη Γάζα
Το Δικαστήριο να διατάξει τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων
Σχετικά Άρθρα
Μεξικό και Χιλή εξέφρασαν σήμερα 18/1 την αυξανόμενη ανησυχία τους για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, προσφεύγοντας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) από το οποίο ζητούν να γνωμοδοτήσει αν διαπράχθηκαν εγκλήματα στον παλαιστινιακό θύλακα.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού αναφέρει ότι το ΔΠΔ είναι το κατάλληλο όργανο για να αποδώσει πιθανές ποινικές ευθύνες για πράξεις "είτε της κατοχικής δύναμης είτε των κατεχομένων". Η ανακοίνωση επικαλείται επίσης "πολλές αναφορές των Ηνωμένων Εθνών που περιγράφουν λεπτομερώς πολλά επεισόδια τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα υπό τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ".
Το Μεξικό πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά την εκδίκαση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής, η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε από το Δικαστήριο να διατάξει τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Το Μεξικό "πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες (…) είναι δυνατόν να ανοίξουν τον δρόμο για μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, επί τη βάσει της λύσης των δύο κρατών που συνυπάρχουν εντός ασφαλών και διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων", καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης