Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μυστηριώδης ασθένεια της Kate Middleton και η μεγάλη ουλή από χειρουργείο στο κεφάλι – Το «διπλό χτύπημα» για το παλάτι

Η μυστηριώδης ασθένεια της Kate Middleton και η μεγάλη ουλή από χειρουργείο στο κεφάλι – Το «διπλό χτύπημα» για το παλάτι
Η Middleton θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα για μήνες μετά από χειρουργική επέμβαση για απροσδιόριστη πάθηση της κοιλιάς
Θορυβημένη είναι η Βρετανία από τα νέα για την υγεία της Kate Middleton, που νοσηλεύεται για τρίτη ήμερα σε ιδιωτική κλινική μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο την επόμενη εβδομάδα.
Η Kate θα αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα για μήνες μετά από χειρουργική επέμβαση για μια απροσδιόριστη αλλά μη σχετιζόμενη με καρκίνο πάθηση της κοιλιάς.
Η καλοήθης πάθηση του προστάτη του βασιλιά θα αντιμετωπιστεί την επόμενη εβδομάδα.
Οι ανακοινώσεις και για τους δύο έγιναν μέσα σε δύο ώρες η μία μετά την άλλη το απόγευμα της Τετάρτης.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία των ανώτερων βασιλικών προσώπων είναι συνήθως ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό και ανακοινώνονται στο κοινό μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις, οπότε η απόφαση να ανακοινωθούν και οι δύο μέσα σε μία ημέρα ήταν εντυπωσιακή.
Περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, το παλάτι του Κένσινγκτον γνωστοποίησε ότι η πριγκίπισσα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο την Τρίτη για μια επέμβαση και αναρρώνει εκεί.
Είναι κατανοητό ότι η πριγκίπισσα είναι καλά, αλλά αναμένεται να περάσει έως και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και να μην εμφανιστεί δημόσια μέχρι μετά το Πάσχα, καθώς συνεχίζει την πολύμηνη ανάρρωσή της.
Είναι σαφές από το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αναρρώσει και το ύφος της δήλωσης του παλατιού ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, αν και τονίστηκε ότι η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη και επιτυχής.
Το παλάτι ζήτησε επίσης να γίνει σεβαστό το ιατρικό απόρρητο για την πριγκίπισσα, προσθέτοντας: «Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της».
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα αποσυρθεί επίσης από τα βασιλικά του καθήκοντα τις επόμενες εβδομάδες για να είναι μαζί με τη σύζυγό του και τον πρίγκιπα Γεώργιο, 10 ετών, την πριγκίπισσα Σαρλότ, 8 ετών, και τον πρίγκιπα Λούη, 5 ετών.
Λιγότερο από 90 λεπτά αργότερα, δημοσιεύτηκε μια ξεχωριστή ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η οποία αποκάλυπτε ότι ο βασιλιάς χρειάζεται μια «διορθωτική επέμβαση» την επόμενη εβδομάδα για προστάτη.
Η κατάσταση είναι κοινή στους ηλικιωμένους άνδρες και δεν είναι καρκινική.
Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς έκλεισε τα 75 του χρόνια τον Νοέμβριο.
Δεν είναι γνωστό σε τι συγκεκριμένη επέμβαση θα υποβληθεί ο βασιλιάς, αλλά το παλάτι ανέφερε ότι «οι υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο».
Η θεραπεία του δεν αποτελεί επαρκή διαταραχή για την ενεργοποίηση οποιουδήποτε από τους συνταγματικούς μηχανισμούς στην περίπτωση που ο αρχηγός του κράτους είναι σοβαρά άρρωστος.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι «σύμβουλοι του κράτους» μπορούν να ενεργούν ως αντικαταστάτες του μονάρχη και να εκτελούν καθήκοντα όπως η υπογραφή επίσημων εγγράφων – αλλά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο.
Ο βασιλιάς διαμένει στο ιδιωτικό του σπίτι κοντά στο Balmoral μαζί με τη βασίλισσα και βασιλικές πηγές δήλωσαν ότι είναι σε «καλή φόρμα» και σε «καλή διάθεση».
Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης για τον βασιλιά τόσο σύντομα μετά την είδηση για την πριγκίπισσα, πιστεύεται ότι ήταν αναπόφευκτη λόγω των προγραμματισμένων υποχρεώσεων του μονάρχη την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με ξένους αξιωματούχους και μέλη του υπουργικού συμβουλίου στη Σκωτία, οπότε η είδηση έπρεπε να δημοσιοποιηθεί καθώς οι συναντήσεις αυτές ακυρώθηκαν κατόπιν ιατρικής συμβουλής

Ένα νέο άνοιγμα;

Τα ιατρικά θέματα των βασιλικών οικογενειών κρατούνταν μυστικά στο παρελθόν – και οι ανακοινώσεις για τον βασιλιά και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μπορεί να δείχνουν ένα μεγαλύτερο βαθμό «ανοίγματος».
Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς θέλει με τη δική του εμπειρία από τη θεραπεία του προστάτη να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν ελέγχους.
Όσον αφορά την πριγκίπισσα, αν και δεν υπάρχουν σαφείς λεπτομέρειες σχετικά με την επέμβαση, υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από το παλάτι από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, με τη διαβεβαίωση ότι η ασθένειά της δεν σχετίζεται με τον καρκίνο, ότι δεν ήταν επείγουσα αναφορά και μια σαφή αίσθηση του πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάρρωση.
Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτής της ειλικρίνειας μπορεί επίσης να ήταν απαραίτητο για να προηγηθεί η αφήγηση των ειδήσεων, καθώς αναπόφευκτα θα προέκυπταν ερωτήματα εάν ο βασιλιάς και η πριγκίπισσα άρχιζαν να ακυρώνουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Είχε γίνει λόγος για μεγάλα ταξίδια της Kate και του William την άνοιξη και θα υπήρχε πίεση να επιβεβαιωθεί αυτό.
Τώρα που αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα υγείας, η βασιλική οικογένεια ελπίζει σε μεγαλύτερη κατανόηση για τους λόγους για τους οποίους ο βασιλιάς και το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας δεν εκτελούν προσωρινά δημόσια καθήκοντα.

Οι προηγούμενες φορές που η Middleton έχει απασχολήσει με την υγεία της - Η μεγάλη ουλή τριών ιντσών στο κεφάλι της

mid1.JPG

Η Kate έχει μια ουλή τριών ιντσών στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της από τότε που ήταν παιδί.
Οι φωτογράφοι την εντόπισαν για πρώτη φορά το 2011, όταν η πριγκίπισσα έκανε την πρώτη της σόλο βασιλική υποχρέωση σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο Clarence House.
Επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης που έγινε όταν ήταν μικρό παιδί.
Μια επίσημη δήλωση εξήγησε ότι «η ουλή αφορούσε μια παιδική επέμβαση», αλλά ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της επέμβασης ήταν ιδιωτικό θέμα.

Πρωινές ναυτίες

Η Kate Middleton, από τη στιγμή που έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία ακόμη φορά στο νοσοκομείο.
Ήταν το 2012, όταν ήταν έγκυος στον πρίγκιπα George και υπέφερε από σύνδρομο υπερέμεσης κύησης.
Τότε νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.
Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο King Edward VII’s Hospital – ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Marylebone που χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα.
Η Kate Middleton υπέφερε και πάλι από υπερέμεση κύηση ενώ ήταν έγκυος στην πριγκίπισσα Σάρλοτ το 2014 και στον πρίγκιπα Λούις το 2018.
Ωστόσο, στις εγκυμοσύνες της στην πριγκίπισσα Σαρλότ και στον πρίγκιπα Λούις δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δέχθηκε τη σχετική φροντίδα στο Παλάτι.
Η υπερέμεση κύηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση και θέτει τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό σε κίνδυνο να στερηθούν βασικά θρεπτικά συστατικά, καθώς δεν μπορούν να συγκρατήσουν το φαγητό και το ποτό.
Οι πάσχοντες μπορεί να κάνουν εμετό έως και 30 φορές την ημέρα, με εξαντλητικές και επικίνδυνες συνέπειες.
Η Kate αποκάλυψε το 2020 ότι χρησιμοποιούσε διαλογισμό και βαθιές αναπνοές για να τη βοηθήσει να ελέγξει τα συμπτώματα της υπερέμεσης κύησης.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης