Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εσπευσμένα τον Γάλλο πρέσβη – Ζήτησε εξηγήσεις για τους Γάλλους μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στο Kharkiv

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εσπευσμένα τον Γάλλο πρέσβη – Ζήτησε εξηγήσεις για τους Γάλλους μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στο Kharkiv
«Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή μετά από ρωσικό χτύπημα σε προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Kharkiv, όπου βρίσκονταν πολλές δεκάδες Γάλλοι υπήκοοι» ανέφερε η Zakharova
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα Pierre Levy για τους Γάλλους μισθοφόρους που εξοντώθηκαν σε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Kharkiv, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του υπουργείου Maria Zakharova.
«Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή μετά από ρωσικό χτύπημα σε προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Kharkiv, όπου βρίσκονταν πολλές δεκάδες Γάλλοι υπήκοοι», είπε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα ακριβείας σε μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Kharkiv η οποία φιλοξενούσε κυρίως Γάλλους στρατιωτικούς.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν 60 μαχητές ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20.

Γαλλία: Δεν έχουμε μισθοφόρους στην Ουκρανία

Η Γαλλία από την πλευρά της αρνείται τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι υπήρχαν Γάλλοι μισθοφόροι στην Ουκρανία.
«Η Γαλλία βοηθά την Ουκρανία με προμήθειες στρατιωτικού υλικού και στρατιωτική εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο,
προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα», ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/1/2024) το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους, ούτε στην Ουκρανία ούτε αλλού, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους», πρόσθεσε αφήνοντας υπαινιγμούς για Ρώσους επαγγελματίες μαχητές στην Αφρική και σε άλλα μέρη.

Ισχυρό μήνυμα Ρωσίας σε ξένους μαχητές

Τα χτυπήματα της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις, που στεγάζουν ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία, πιθανότατα θα «μετριάσουν τον ενθουσιασμό» των ξένων στρατιωτών, δήλωσε στο Sputnik η απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.
Χτυπήματα όπως αυτό που πραγματοποίησε η Ρωσία στο Kharkiv «αυξάνουν το επίπεδο κινδύνου για αυτούς τους στρατιώτες και άλλους, που βρίσκονται στην Ουκρανία αποκλειστικά για τα χρήματα», σημείωσε η πρώην αναλύτρια του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Η Ρωσία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους ξένους μαχητές και σε άλλους έτοιμους να ενταχθούν στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου για μετρητά.
«Ίσως θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, και αν αυτό δεν γίνει, αναμφίβολα θα μειώσει τον ενθουσιασμό τους», είπε η Kwiatkowski.

Ποιοι είναι οι μισθοφόροι

Αναλογιζόμενη το είδος των ανθρώπων, που εργάζονται ως επαγγελματίες για τον ουκρανικό στρατό, εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης και των τεράστιων απωλειών του, η αναλύτρια εκτίμησε ότι είναι προϊόν πολυετών πολέμου και κοινωνικής παρακμής στη Δύση.
«Οι μισθοφόροι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, είναι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί κοινωνικά και ψυχολογικά,
Κυρίως οι Αμερικανοί είναι στρατιώτες που συμμετείχαν σε επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε διάφορα άλλα μέρη», είπε η Kwiatkowski.
«Κάποιοι είναι αναμφίβολα κοινωνιοπαθείς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά άλλοι επιδιώκουν να αισθάνονται κομμάτι μίας ομάδας που αγωνίζεται για κάτι αληθινό και η μάχη τους, το δίνει αυτό», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης