Διεθνή

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η αλόγιστη αύξηση δαπανών υπονομεύει τη μάχη της ΕΚΤ με τον πληθωρισμό

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η αλόγιστη αύξηση δαπανών υπονομεύει τη μάχη της ΕΚΤ με τον πληθωρισμό
«Δεν θα ήταν καλό παράδειγμα να πάμε κόντρα στις προσπάθειες της ΕΚΤ να μειώσει τον πληθωρισμό» επισημαίνει ο Christian Lindner
H Γερμανία δεν μπορεί να αυξήσει αλόγιστα τις δαπάνες γιατί αυτό θα υπονόμευε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Christian Lindner.
«Δεν θα ήταν καλό παράδειγμα να πάμε κόντρα στις προσπάθειες της ΕΚΤ να μειώσει τον πληθωρισμό με μια αύξηση των δημοσίων δαπανών» εξήγησε σχετικά σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και την ενίσχυση της ανάπτυξης, το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η μείωση του πληθωρισμού» ανέφερε.
Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να επικεντρωθεί σε πολιτικές στον τομέα της προσφοράς.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην ανάγκη να αποφευχθεί μια ύφεση, το οποίο θα αναγκάσει τη χώρα να «αλλάξει κάποιες πολιτικές».
«Το επόμενο εγχείρημά μας πρέπει να είναι η ενίσχυση των συνθηκών για την οικονομία μας με την εφαρμογή μέτρων στον τομέα της προσφοράς, το οποίο σημαίνει περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, δημόσιες επενδύσεις και μείωση της γραφειοκρατίας και τότε οι προοπτικές θα βελτιωθούν» κατέληξε.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης