Διεθνή

Σαρωτικά αντίποινα της Ρωσίας στην Κύπρο για τη σύλληψη και κακοποίηση Ρώσου δημοσιογράφου

Σαρωτικά αντίποινα της Ρωσίας στην Κύπρο για τη σύλληψη και κακοποίηση Ρώσου δημοσιογράφου
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε στις 18 Ιανουαρίου τον πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα για τα αντίποινα σε σχέση με απαράδεκτες ενέργειες των κυπριακών αρχών
Η Ρωσία επιβάλλει απαγόρευση εισόδου σε ορισμένους Κύπριους αξιωματούχους ως αντίποινα για τις «απαράδεκτες ενέργειες εναντίον του ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta και ενός υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη (18/1/2024).
«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε στις 18 Ιανουαρίου τον πρέσβη της Κύπρου στη Μόσχα για τα αντίποινα σε σχέση με απαράδεκτες ενέργειες των κυπριακών αρχών (τον Οκτώβριο 2023) σε σχέση με τον ανταποκριτή της Rossiyskaya Gazeta A. G. Gasyuk, διαπιστευμένο στη Λευκωσία, και τον υπάλληλο της ρωσικής πρεσβείας, D. V. Doinikov.
Έτσι απαγορεύεται στους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, άμεσα εμπλεκόμενους στην πρόκληση, να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας μας σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί κανόνων αναχώρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εισόδου στη Ρωσική Ομοσπονδία της 15ης Αυγούστου 1996 № 114-FZ), ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο ανταποκριτής της Rossiyskaya Gazeta, Alexander Gasyuk, συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.
Τη στιγμή της κράτησης βρισκόταν σε αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι όπου μένει με την οικογένειά του.
Σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε βία και τραυματίστηκε το χέρι.
Αργότερα, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στις 7 Οκτωβρίου επέστρεψε στη Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επεσήμανε ότι η απέλαση του Gasyuk, είναι άλλη μια κίνηση που εντάσσεται στη δυτική εκστρατεία καταστολής οποιασδήποτε πηγής εναλλακτικών πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης