Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Μείωση επιτοκίων το γ' τρίμηνο του 2024

Bostic (Fed): Μείωση επιτοκίων το γ' τρίμηνο του 2024
«Θέλω να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ο πληθωρισμός είναι εκεί που χρειάζεται να είναι πριν αρχίσουμε να κάνουμε δραματικές κινήσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Raphael Bostic
Το γ' τρίμηνο του 2024 όρισε ως χρονικό ορόσημο για την πολυαναμενόμενη νομισματική χαλάρωση ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Raphael Bostic, ο οποίος, όπως δήλωσε, θέλει να δει περισσότερα στοιχεία για να πειστεί πως ο πληθωρισμός είναι σε πορεία για την τιμή στόχο του 2% που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα.
«Αυτό που περιμένω τώρα είναι η πρώτη μείωση να γίνει κάποια στιγμή το τρίτο τρίμηνο του έτους και θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα στοιχεία», ανέφερε ο Bostic σε ομιλία του σήμερα στην Ατλάντα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο αξιωματούχος πάντως έδειξε ότι θα ήταν ανοιχτός να εξετάσει τη μείωση των επιτοκίων νωρίτερα αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει «πολύ ταχύτερα» από το αναμενόμενο.
Επανέλαβε πάντως ότι θα συνεχίσει να αναζητά «περισσότερα στοιχεία πώς παραμένουμε σε τροχιά για να πετύχουμε τον στόχο του 2%».
Το χειρότερο θα ήταν η Fed να μειώσει τα επιτόκια της και στη συνέχεια να αναγκαστεί να τα αυξήσει και πάλι αν ο πληθωρισμός ενισχυθεί, προειδοποίησε.
«Θέλω να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ο πληθωρισμός είναι εκεί που χρειάζεται να είναι πριν αρχίσουμε να κάνουμε δραματικές κινήσεις», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης