Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε σκληρή γραμμή ο υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ: Θα διατηρήσουμε τον έλεγχο στη Γάζα με εκτοπισμό των Παλαιστινίων

Σε σκληρή γραμμή ο υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ: Θα διατηρήσουμε τον έλεγχο στη Γάζα με εκτοπισμό των Παλαιστινίων
Ο Ben Gvir επανέλαβε την αντίθεσή του στην απόσυρση των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir επανέλαβε την Πέμπτη (18/1) την προτροπή του για εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω νέας επίθεσης του IDF στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Μετά τον πόλεμο, πρέπει να παραμείνουμε στη Λωρίδα της Γάζας, να την ελέγξουμε και να ενθαρρύνουμε τον εθελοντικό εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Γάζας», τόνισε σχετικά ο Ben Gvir στο ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KAN.
Μάλιστα, ο ακροδεξιός υπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην απόσυρση των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
«Ρουκέτες εκτοξεύονται από περιοχές από όπου αποσύρεται ο στρατός», υποστήριξε.
Αρκετοί σκληροπυρηνικοί αξιωματούχοι στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Netnayahu, συμπεριλαμβανομένου του Ben-Gvir και του υπουργού Οικονομικών  Smotrich, έχουν ζητήσει να ενθαρρύνουν αυτό που αποκαλούν «εθελούσιo εκτοπισμό» Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Επισημαίνεται ότι η σκληρή  ισραηλινή γραμμή έχει συναντήσει αντιδράσεις από πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σλοβενίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου, στην οποία το Τελ Αβίβ λέει ότι σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.
Τουλάχιστον 24.448 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και άλλοι 61.504 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου το 85% των κατοίκων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από την ισραηλινή επίθεση, ενώ όλοι βιώνουν συνθήκες επισιτιστικής επισφάλειας.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν χωρίς καταφύγιο και τα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχονται στην περιοχή είναι λιγότερα από τα μισά από τον αριθμό πριν από την έναρξη της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης