Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιας σημασίας το χτύπημα των Ρώσων στο Kharkiv κατά των Γάλλων – Ισχυρό μήνυμα αποτροπής στους ξένους μισθοφόρους

Τεράστιας σημασίας το χτύπημα των Ρώσων στο Kharkiv κατά των Γάλλων  –  Ισχυρό μήνυμα αποτροπής στους ξένους μισθοφόρους
Χτυπήματα όπως αυτό που πραγματοποίησε η Ρωσία στο Kharkiv αυξάνουν το επίπεδο κινδύνου για αυτούς τους στρατιώτες και άλλους, που βρίσκονται στην Ουκρανία αποκλειστικά για τα χρήματα
Εν μέσω τρομακτικών απωλειών στο έμψυχο δυναμικό μετά και την αποτυχημένη αντεπίθεση οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ενισχυθεί από ξένους μισθοφόρους.
Ωστόσο, η Ρωσία συνεχίζει τα χτυπήματα ακριβείας κατά τη διάρκεια της ειδικής της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί για μισθοφόρους.
Τα χτυπήματα της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις, που στεγάζουν ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία, πιθανότατα θα «μετριάσουν τον ενθουσιασμό» των ξένων στρατιωτών, δήλωσε στο Sputnik η απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski.
Χτυπήματα όπως αυτό που πραγματοποίησε η Ρωσία στο Kharkiv «αυξάνουν το επίπεδο κινδύνου για αυτούς τους στρατιώτες και άλλους, που βρίσκονται στην Ουκρανία αποκλειστικά για τα χρήματα», σημείωσε η πρώην αναλύτρια του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Η Ρωσία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους ξένους μαχητές και σε άλλους έτοιμους να ενταχθούν στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου για μετρητά.
«Ίσως θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, και αν αυτό δεν γίνει, αναμφίβολα θα μειώσει τον ενθουσιασμό τους», είπε η Kwiatkowski.

Το χτύπημα ακριβείας στο Kharkiv

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ένα χτύπημα ακριβείας στις 16 Ιανουαρίου 2024 με στόχο μια προσωρινή θέση ανάπτυξης μονάδας ξένων μαχητών στο Kharkiv, που αποτελούνταν κυρίως από Γάλλους μισθοφόρους.
Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, το κτίριο που στεγάζονταν οι μισθοφόροι καταστράφηκε ολοσχερώς.
Πάνω από 60 ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.

kharkiv.JPG
Ποιοι είναι οι μισθοφόροι

Αναλογιζόμενη το είδος των ανθρώπων, που εργάζονται ως επαγγελματίες για τον ουκρανικό στρατό, εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης και των τεράστιων απωλειών του,
η αναλύτρια εκτίμησε ότι είναι προϊόν πολυετών πολέμου και κοινωνικής παρακμής στη Δύση.
«Οι μισθοφόροι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, είναι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί κοινωνικά και ψυχολογικά,
Κυρίως οι Αμερικανοί είναι στρατιώτες που συμμετείχαν σε επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ακόμη και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και σε διάφορα άλλα μέρη», είπε η Kwiatkowski.
«Κάποιοι είναι αναμφίβολα κοινωνιοπαθείς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά άλλοι επιδιώκουν να αισθάνονται κομμάτι μίας ομάδας που αγωνίζεται για κάτι αληθινό και η μάχη τους, το δίνει αυτό», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης