Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ζητά μέγιστη αυτοσυγκράτηση από Ιράν και Πακιστάν

Η Ρωσία ζητά μέγιστη αυτοσυγκράτηση από Ιράν και Πακιστάν
Kίνδυνος η κατάσταση να λειτουργήσει προς όφελος αυτών που θα ήθελαν να δουν την περιοχή να βυθίζεται στο χάος, προειδοποίησε η Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Nα επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματίας κάλεσε το Ιράν και το Πακιστάν το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, διότι ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να λειτουργήσει προς όφελος αυτών που θα ήθελαν να δουν την περιοχή να βυθίζεται στο χάος, μετά τα πλήγματα της μίας χώρας στην άλλη.
"Καλούμε τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν μόνον μέσω της πολιτικής και της διπλωματικής οδού", δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Maria Zakharova.
Σε ανακοίνωσή της η ίδια επισήμανε ότι οι δύο χώρες είναι μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), του οποίου η Ρωσία είναι ιδρυτικό μέλος.
"Είναι λυπηρό που συμβαίνει αυτό ανάμεσα σε φιλικές χώρες του SCO, με τις οποίες αναπτύσσουμε εταιρικές σχέσεις. Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης λειτουργεί προς όφελος αυτών που δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή", σημείωσε η Zakharova.
Οποιαδήποτε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην κυρίαρχη επικράτεια μιας άλλης χώρας θα πρέπει να διεξάγεται σε συμφωνία και συντονισμό με τις αρχές της χώρας αυτής, υπογράμμισε επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης