Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «μήνυμα» της Deutsche Bank εν μέσω φημών για τη Commerzbank: Οι εξαγορές δεν αποτελούν προτεραιότητα

Το «μήνυμα» της Deutsche Bank εν μέσω φημών για τη Commerzbank: Οι εξαγορές δεν αποτελούν προτεραιότητα
Η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας θα δημιουργούσε μια νέα οντότητα με ενεργητικό περίπου 2 τρισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Τα σενάρια περί εξαγοράς της Commerzbank απορρίπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, διαμηνύοντας ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές δεν αποτελούν προτεραιότητα.
Οι δύο γερμανικές τράπεζες εγκατέλειψαν ένα σχέδιο συγχώνευσης το 2019, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την κερδοφορία των τραπεζών και οι αναφορές ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ορισμένα από τα μερίδια της εταιρείας, αναζωπύρωσαν τις φήμες σχετικά με τη συγχώνευση. Το κράτος εξακολουθεί να έχει μερίδιο 15% στην Commerzbank, αλλά το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, είναι ανοιχτός στο να το διαθέσει.
Η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας θα δημιουργούσε μια νέα οντότητα με ενεργητικό περίπου 2 τρισ. δολάρια, αν και η χαμηλή αποτίμηση της Deutsche Bank θα μπορούσε να περιπλέξει οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Η τράπεζα διαπραγματεύεται σε περίπου 12 ευρώ ανά μετοχή, ένα κλάσμα της λογιστικής της αξίας, και ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη (18/1/2024), ο Sewing φάνηκε να διαψεύδει τις φήμες, τουλάχιστον προς το παρόν. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα έλεγα ότι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου. Πάντα έλεγα εδώ και χρόνια ότι οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο, ιδίως στην Ευρώπη, πρέπει να έρθουν κάποια στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό γι' αυτό είναι να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, προϋποθέσεις από ρυθμιστική άποψη, οριστικοποίηση της τραπεζικής ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης