Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτοσυγκράτηση συνιστά σε Ιράν – Πακιστάν η Κίνα: Έτοιμη να συνδράμει στην αποκλιμάκωση της έντασης

Αυτοσυγκράτηση συνιστά σε Ιράν – Πακιστάν η Κίνα: Έτοιμη να συνδράμει στην αποκλιμάκωση της έντασης
Εμπιστευόμαστε το Πακιστάν και το Ιράν ότι θα συνεχίσουν να επιλύουν τις διαφωνίες μέσω διαλόγου τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ
Έκκληση σε Ιράν και Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τη μεταξύ τους ένταση ύστερα από την ανταλλαγή πυραυλικών χτυπημάτων τα τελευταία 24ωρα απευθύνει η Κίνα.
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τόσο το Πακιστάν όσο και το Ιράν θα επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν την κλιμάκωση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning, αναφέροντας πως το Πεκίνο είναι έτοιμο να συνδράμει στην επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο κρατών.
«Είμαστε πρόθυμοι να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο στην εκτόνωση της κατάστασης, εάν το απαιτήσουν και οι δύο πλευρές» ανέφερε ο Ning, τονίζοντας ότι το Πεκίνο ανησυχεί για την εξελισσόμενη κατάσταση και τάσσεται υπέρ της επίλυσής της σύμφωνα με τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και με το διεθνές δίκαιο.
«Εμπιστευόμαστε το Πακιστάν και το Ιράν ότι θα συνεχίσουν να επιλύουν τις αμοιβαίες διαφωνίες [τους] μέσω διαλόγου» επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης