Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνασπισμός 50 κρατών… για το πυροβολικό της Ουκρανίας - Η Γαλλία στέλνει άλλα 12 Caesar (SPG)

Συνασπισμός 50 κρατών… για το πυροβολικό της Ουκρανίας - Η Γαλλία στέλνει άλλα 12 Caesar (SPG)
Από τον Φεβρουάριο του 2024 η Γαλλία θα αρχίσει να στέλνει περίπου 3.000 οβίδες κάθε μήνα στην Ουκρανία
Περίπου 50 κράτη από το «σχήμα» Ramstein - της διεθνούς δύναμης που έχει συγκροτηθεί για την άμυνα της Ουκρανίας - έχουν δημιουργήσει έναν συνασπισμό που ως απώτερο στόχο έχει να απλοποιήσει την χρηματοδότηση των προμηθειών για το πυροβολικό της Ουκρανίας ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, το οποίο γνωστοποίησε επίσης ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την προμήθεια 12 επιπλέον αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού Caesar (SPG).
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Sebastien Lecornu ανακοίνωσε την δημιουργία του συνασπισμού «Πυροβολικό για την Ουκρανία».
«Στόχος του είναι να ενισχύσει στρατιωτικά το Κίεβο προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.
Στόχος του είναι να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με όπλα σε αυτό το βασικό αμυντικό κομμάτι» αναφέρει το ανακοινωθέν του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο επισημαίνει ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να «δημιουργήσει το μέλλον του ουκρανικού πυροβολικού μέσω καινοτόμων και φιλόδοξων συνεργασιών παραγωγής».

Προμήθεια 12 Caesar (SPG)

Επιπλέον, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με 50 εκατομμύρια ευρώ την προμήθεια 12 επιπλέον αυτοκινούμενων μονάδων πυροβολικού Caesar (SPG) στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για παραγωγή νέων οβιδοβόλων στη Γαλλία ή για αγορά τους από άλλες χώρες για μεταγενέστερες παραδόσεις στο Κίεβο.
Συνολικά, από τον Φεβρουάριο του 2022, η Γαλλία έχει στείλει στην Ουκρανία 30 αυτοκινούμενα Caesar.
Επιπλέον, ο Lecornu υποστήριξε ότι η Γαλλία θα αυξήσει την παραγωγή οβίδων για την Ουκρανία και ότι από τον Φεβρουάριο του 2024 θα αρχίσει να στέλνει περίπου 3.000 οβίδες κάθε μήνα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης