Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal για τη γερμανική Commerzbank - Απέκτησε το 74,9% της Aquila Capital

Deal για τη γερμανική Commerzbank - Απέκτησε το 74,9% της Aquila Capital
Το υπόλοιπο 25,1% των μετοχών θα παραμείνει στη μητρική εταιρεία Aquila Group
Πλειοψηφικό μερίδιο 74,9% στη γερμανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Aquila Capital απέκτησε η Commerzbank, ανακοίνωσε η τράπεζα την Πέμπτη, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.
Το υπόλοιπο 25,1% των μετοχών θα παραμείνει στη μητρική εταιρεία Aquila Group και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
H Commerzbank βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, καθώς πέντε χρόνια αφότου η Deutsche Bank και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ματαίωσαν την προσπάθεια συγχώνευσης, οι αβέβαιες προοπτικές για την κερδοφορία των τραπεζών και η ανάγκη της Γερμανίας να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό της έχουν αναζωπυρώσει τις εικασίες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters.
Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι εξετάζει όλες τις επιλογές για την άντληση κεφαλαίων μέσω της πώλησης μεριδίων σε ορισμένες από τις 100 ή περισσότερες εταιρείες που κατέχει.
Αν και η πώληση του εναπομείναντος 15% της συμμετοχής της στην Commerzbank δεν είναι επικείμενη, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner είναι ανοιχτός σε μια πώληση και τελικά θα προτιμούσε η κυβέρνηση να αποχωρήσει από το μερίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης