Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση του Ισραηλινού προέδρου στο Davos: Εάν δεν ήμασταν εμείς, επόμενοι στόχοι θα ήταν Ευρώπη και ΗΠΑ

Προειδοποίηση του Ισραηλινού προέδρου στο Davos: Εάν δεν ήμασταν εμείς, επόμενοι στόχοι θα ήταν Ευρώπη και ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του Ισραήλ αναγνώρισε τους κινδύνους στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Houthi
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση προς τη Δύση -πως θα ήταν ο επόμενος στόχος- εάν το Ισραήλ δεν συγκρατούσε τη Hamas απηύθυνε από το Davos (όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ), ο πρόεδρος του Ισραήλ, Isaac Herzog.
Ειδικότερα, ο Herzog προειδοποίησε πως το Ισραήλ συγκρατεί απειλές στη Μέση Ανατολή που διαφορετικά θα εξαπλώνονταν για να απειλήσουν την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ κατά της Hamas και της λιβανέζικης Hezbollah, είπε: «Αν το Ισραήλ δεν ήταν εκεί, η Ευρώπη θα ήταν η επόμενη... και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης η επόμενη».
«Διεξάγουμε έναν πόλεμο για ολόκληρο το σύμπαν, για τον ελεύθερο κόσμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος επίσης στην απειλή της λιβανέζικης Hezbollah, η οποία συμμετέχει σε επιθέσεις με το Ισραήλ από την έναρξη της σύγκρουσης, επικαλούμενος την αλληλεγγύη προς τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας.
Αναγνώρισε επίσης τους ναυτικούς κινδύνους στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Houthi της Υεμένης, λέγοντας ότι το Ισραήλ «ξετυλίγει ένα τεράστιο σύστημα του κακού».

Απελευθέρωση ομήρων

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρόεδρος ζήτησε την απελευθέρωση των 136 ομήρων που κρατούνται από τη Hamas.
Απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Herzog μίλησε για ένα αγοράκι, τον Kfir Bibas, που έγινε ενός έτους την Πέμπτη, ενώ είχε απαχθεί από τη Hamas.
«Εδώ, σε αυτή την απίστευτη παγκόσμια σκηνή, καλώ ολόκληρο το σύμπαν να απελευθερώσει τον Kfir Bibas και όλους τους ομήρους που βρίσκονται εκεί», είπε, καθισμένος δίπλα σε μια φωτογραφία του μωρού.
«Ο κόσμος μας γκρεμίστηκε στις [7] Οκτωβρίου, γιορτάζαμε μια εβραϊκή γιορτή... ξυπνήσαμε σε ένα τεράστιο σοκ», είπε ο Herzog, περιγράφοντας την επίθεση της Hamas κατά του Ισραήλ πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης