Τελευταία Νέα
Διεθνή

L'Opinion: Η Γαλλία στέλνει τα λιγότερα όπλα στην Ουκρανία από τις χώρες της Δύσης

L'Opinion: Η Γαλλία στέλνει τα λιγότερα όπλα στην Ουκρανία από τις χώρες της Δύσης
Tο Παρίσι έστειλε όπλα αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο
Η Γαλλία είναι τελευταία μεταξύ των δυτικών χωρών όσον αφορά στις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα l'Opinion.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Παρίσι έστειλε όπλα αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο, ενώ η Ουάσιγκτον, που έχει στείλει τα περισσότερα, ξόδεψε 43,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι πέντε πρώτες χώρες περιλαμβάνουν τη Γερμανία (17,1 δισ. ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (6,6 δισ. ευρώ), τη Νορβηγία (3,6 δισ. ευρώ) και τη Δανία (3,5 δισ. ευρώ).
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα προβλήματα με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία αυξάνονται.

Προβλήματα με τα όπλα

Ειδικότερα, το θέμα της συμβατότητας των όπλων επιβραδύνει τις αποστολές, λέει η l'Opinion, προσθέτοντας ότι κάθε χώρα παραγγέλνει όπλα από τις δικές της εταιρείες και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκπλήρωση αυτών των παραγγελιών.
Ένας άλλος παράγοντας που περιορίζει τις εξαγωγικές δυνατότητες είναι η έλλειψη μακροπρόθεσμων παραγγελιών από χώρες που είναι επιφυλακτικές με τα κόστη.
Επιπλέον, ορισμένες χώρες έχουν στείλει όπλα και εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής στο Κίεβο, ενώ προσφέρουν σύγχρονα όπλα σε εντελώς διαφορετικές τιμές.
Η Nathalie Loiseau, η οποία ηγείται της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και την άμυνα, επισήμανε μια γενική « πολεμική κόπωση, η οποία έχει σαρώσει και τη Γαλλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης