Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη – Η Γερμανική Βουλή απέρριψε την αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Σημαντική εξέλιξη – Η Γερμανική Βουλή απέρριψε την αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
Η γερμανική Βουλή απέρριψε την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία
Η Bundestag (το γερμανικό κοινοβούλιο) απέρριψε το ψήφισμα για την αποστολή πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, το οποίο κατέθεσε η χριστιανοδημοκρατική αντιπολίτευση CDU/CSU, μετέδωσε το DPA.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ψήφισμα που καλούσε άμεσα την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλει πυραύλους στο Κίεβο απορρίφθηκε με την πλειοψηφία των ψήφων το βράδυ της Τετάρτης (17/1/2024).
«Φυσικά, η παράταξη του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ευνοεί την αποστολή πυραύλων Taurus, ωστόσο, θεωρώ ότι δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι διεξάγουμε αυτές τις συζητήσεις σήμερα, εν μέσω των ανησυχιών για τους στρατιώτες μας», δήλωσε ο βουλευτής του FDP, Nils Gruender.
Προηγουμένως, ορισμένοι εκπρόσωποι των κυβερνώντων Πρασίνων και του FDP, καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης CDU/CSU ζήτησαν να σταλούν οι εν λόγω πύραυλοι στο Κίεβο.
Ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί ζήτησαν ακόμη και ανοιχτά να επιτευχθούν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Το Κίεβο ζητούσε από το Βερολίνο να στείλει αυτούς τους πυραύλους εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αντιδρούσε με αυτοσυγκράτηση.
Είπε επανειλημμένα ότι όλες οι αποστολές όπλων βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και σημείωσε ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά πυροβολικού παραμένει προτεραιότητα της Γερμανίας.
Περίπου 600 πύραυλοι Taurus έχουν αγοραστεί για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πριν από 10 χρόνια.
Αυτοί οι πύραυλοι θεωρούνται παρόμοιοι με τους πυραύλους Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης