Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση στον χρυσό, σε χαμηλό ενός μήνα – «Δοκιμάζονται» τα 2.000 δολάρια

Νέα πτώση στον χρυσό, σε χαμηλό ενός μήνα – «Δοκιμάζονται» τα 2.000 δολάρια
Ενισχύθηκε το αμερικανικό δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν πέντε εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του χρυσού, καθώς οι αμφοβολίες επενδυτών και αναλυτών (λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας των ΗΠΑ) για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) νωρίς μέσα στο 2024, στήριξαν το αμερικανικό δολάριο και «πλήγωσαν» το πολύτιμο μέταλλο.
Πλέον, ο χρυσός κινδυνεύει να χάσει το ορόσημο των 2.000 δολαρίων, τη στιγμή που ο δείκτης ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) καλπάζει σε τιμές άνω των 103,5 μονάδων.
«Ο χρυσός χτυπιέται για δεύτερη μέρα καθώς η αγορά δεν προβλέπει ακόμη μειώσεις επιτοκίων. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ΗΠΑ έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, με το 10ετές να κινείται πάνω από το 4% και να επιβαρύνει το κίτρινο μέταλλο», σχολιάζει ο Craig Erlam, Senior Market Analyst στην OANDA.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 2.006,50 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά περίπου 0,1%.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 4 Δεκεμβρίου, ο χρυσός έφθασε την τιμή-ρεκόρ των 2.151,20 δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, έκλεισε σήμερα 17/1 στα 22,669 δολάρια η ουγγιά (-0,424δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης