Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική επέκταση στο κέντρο της Αφρικής και νοτίως του Σαχέλ - Η Ρωσία εγκαθιστά βάσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στρατηγική επέκταση στο κέντρο της Αφρικής και νοτίως του Σαχέλ - Η Ρωσία εγκαθιστά βάσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Το θέμα της δημιουργίας στρατιωτικής βάσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συζητείται μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών
Η Ρωσία και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διαβουλεύονται για την επιλογή τοποθεσίας όπου θα εγκατασταθεί μία νέα ρωσική βάση.
Μάλιστα, το θέμα συζητείται εκτενώς από τα υπουργεία άμυνας των δύο χωρών, όπως επιβεβαίωσε στο RBC η ρωσική πρεσβεία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
«Το θέμα της δημιουργίας στρατιωτικής βάσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συζητείται μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών. Η τοποθεσία της μελλοντικής ανάπτυξης του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού επιλέγεται», ανέφερε η διπλωματική αποστολή.
Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι ο χρόνος άφιξης του στρατεύματος στην αφρικανική δημοκρατία και ο αριθμός του δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα, οριστικά.
Νωρίτερα, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Fidel Ngouandika δήλωσε επισήμως στο πρακτορείο African Initiative ότι οι αρχές της δημοκρατίας είναι έτοιμες να δεχτούν μια ρωσική βάση στο έδαφος της χώρας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης