Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποταμός Milei (Πρόεδρος Αργεντινής): Άδικη η κοινωνική δικαιοσύνη, μόνο ο καπιταλισμός έχει ηθική - Το κράτος δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα

Ποταμός Milei (Πρόεδρος Αργεντινής): Άδικη η κοινωνική δικαιοσύνη, μόνο ο καπιταλισμός έχει ηθική - Το κράτος δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής χαρακτήρισε τον Σοσιαλισμό ως την απόλυτη καταστροφή και υπογράμμισε πως οι αγορές δεν κάνουν λάθη
Σχετικά Άρθρα
Mήνυμα υπεράσπισης της πλήρους και απόλυτης ελευθερίας της λειτουργίας των αγορών έστειλε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Javier Milei μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης (17/1/2024) στο forum του Davos.
Αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Σοσιαλισμό ο Milei τόνισε ότι ο καπιταλισμός είναι το μόνο λειτουργικό οικονομικό σύστημα που μπορεί να αντιμετωπίσει τη φτώχεια.
Χαρακτήρισε μάλιστα τον Σοσιαλισμό ως την απόλυτη καταστροφή.

Μόνο ο καπιταλισμός μπορεί να σώσει τον κόσμο

«Ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο.
Κινδυνεύει γιατί αυτοί που πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες της Δύσης κατατρώγονται από ένα όραμα για τον κόσμο που οδηγεί αναπόφευκτα στον σοσιαλισμό και τη φτώχεια.
Τα κολλεκτιβιστικά πειράματα δεν είναι η λύση.
Ο καπιταλισμός των ελεύθερων επιχειρήσεων δεν είναι μόνο το μοναδικό σύστημα που μπορεί να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια, είναι και το μόνο ηθικά αποδεκτό σύστημα για την επίτευξη αυτού του στόχου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Milei.

Άδικη η κοινωνική δικαιοσύνη


«Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι άδικη γιατί βασίζεται στην είσπραξη φόρων.
Ο κολεκτιβισμός περιορίζει τους επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τα καλύτερα αγαθά στις καλύτερες τιμές.
Ζούμε στις πλουσιότερες και τις πιο ευημερούσες εποχές, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τις ελεύθερες χώρες», σημείωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Καταστροφή ο Σοσιαλισμός, οι αγορές δεν κάνουν λάθη

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σοσιαλισμός έχει αποτύχει σε κάθε χώρα όπου επιβλήθηκε και κατέστρεψε εκατομμύρια ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα με λάθη των αγορών.
Οι Αργεντίνοι τα έχουν περάσει όλα αυτά και είμαστε εδώ για να σας προειδοποιήσουμε, δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος είστε ή πόσο μορφωμένος είναι ο πληθυσμός σας, εάν επιτεθείτε στον καπιταλισμό και την ιδιωτική περιουσία, θα φτωχοποιήσετε τον εαυτό σας.
Το κράτος δεν είναι η λύση, το κράτος είναι το πρόβλημα», είπε ο Milei.
Το πρώτο ταξίδι Milei

Στο πρόγραμμα Milei κατά την παραμονή του στο Davos περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, David Cameron, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva.
Το ταξίδι στο Davos σηματοδοτεί την πρώτη περιοδεία του Milei στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια ταχεία άνοδο για τον σχετικά νεοεισερχόμενο στην πολιτική, ο οποίος έγινε γνωστός ως οξύθυμος οικονομολόγος και τηλεοπτικός ειδήμων.
Η Αργεντινή και η Βρετανία έχουν μια μακροχρόνια σύγκρουση στην εξωτερική πολιτική για την κυριαρχία των υπό βρετανική διοίκηση Μαλβίνων Νήσων, όπου διεξήγαγαν έναν σύντομο πόλεμο το 1982.
Η Αργεντινή επιδιώκει εδώ και καιρό να αποκαταστήσει τις διαπραγματεύσεις για την κυριαρχία των Μαλβίνων αλλά η Βρετανία δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν στο τραπέζι για όσο διάστημα οι κάτοικοι του νησιού ήθελαν να παραμείνουν Βρετανοί.
Η συνάντησή του με το ΔΝΤ ακολουθεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με το προσωπικό του ΔΝΤ για την τελευταία αναθεώρηση του προβληματικού δανειακού προγράμματος της χώρας ύψους 44 δισ. δολαρίων, με την οποία αποδεσμεύτηκαν περισσότερα από τα αναμενόμενα 4,7 δισ. δολάρια, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πέτυχε διάφορους οικονομικούς στόχους που συνδέονταν με τη χρηματοδότηση.
Καθ' οδόν προς την Ελβετία με εμπορικό αεροσκάφος, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «αναρχοκαπιταλιστής» δήλωσε ότι συμμετέχει στο forum για να «φυτέψει την ιδέα της ελευθερίας σε ένα φόρουμ μολυσμένο από τη σοσιαλιστική ατζέντα 2030».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης