Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμο χτύπημα στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν κτίριο με Γάλλους μισθοφόρους στο Kharkiv, πάνω από 60 νεκροί και 20 τραυματίες

Θανάσιμο χτύπημα στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν κτίριο με Γάλλους μισθοφόρους στο Kharkiv, πάνω από 60 νεκροί και 20 τραυματίες
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Kharkiv ως απάντηση στην ουκρανική επίθεση στη ρωσική πόλη Belgorod
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα κτίριο στο Kharkiv, που φιλοξενούσε Γάλλους μισθοφόρους αφού εξαπέλυσε ένα χτύπημα ακριβείας εναντίον του, ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/1/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα υψηλής ακρίβειας στην προσωρινή θέση ανάπτυξης ξένων μαχητών στην πόλη Kharkiv ενώ η πλειονότητα των στρατιωτικών ήταν Γάλλοι μισθοφόροι.
Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, το κτίριο στο οποίο βρίσκονταν οι μισθοφόροι καταστράφηκε ολοσχερώς.
Περισσότεροι από 60 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον  20 τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο βομβαρδισμός του Kharkov Palace

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Kharkiv ως απάντηση στην ουκρανική επίθεση στη ρωσική πόλη Belgorod. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε εκείνη την ημέρα το πρώην ξενοδοχείο Kharkov Palace, όπου διέμεναν ουκρανοί αξιωματούχοι των πληροφοριών και του στρατού, μαζί με έως και 200 ξένους μισθοφόρους.
Οι μισθοφόροι υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε επιδρομές σε ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίσης άλλη μια πυραυλική επίθεση υψηλής ακρίβειας στο κτίριο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών στην πόλη, εξουδετερώνοντας αξιωματούχους της ειδικής υπηρεσίας, ξένους μισθοφόρους και μαχητές μονάδων, που ετοίμαζαν δολιοφθορές σε ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης