Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid19: Τρομάζουν τα κινεζικά πειράματα - Δημιουργούν νέο στέλεχος με 100% θνησιμότητα στα ποντίκια

Covid19: Τρομάζουν τα κινεζικά πειράματα - Δημιουργούν νέο στέλεχος με 100% θνησιμότητα στα ποντίκια
Δημιούργησαν μετάλλαξη κορωνοϊού που προσβάλλει τον εγκέφαλο κι έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, ακόμα σε βαθμό 100%
Σε μία περίοδο που παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όχι όμως των νοσηλειών από τη νόσο, ένα νέο πείραμα Κινέζων επιστημόνων δημιουργεί έντονο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, και όπως αποκαλύπτει το βρετανικό έντυπο Daily Mail, οι επιστήμονες δημιούργησαν μετάλλαξη κορωνοϊού που προσβάλλει τον εγκέφαλο κι έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, ακόμα σε βαθμό 100%, ενώ την ίδια στιγμή, φαίνεται πως δύναται να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων.
Μέχρι στιγμής, οκτώ τρωκτικά μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού και πέθαναν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Ανήσυχη η διεθνής επιστημονική, και όχι μόνον, κοινότητα, κάνει λόγο για κίνδυνο πρόκλησης και διασποράς μίας νέας φονικής πανδημίας.
Το εν λόγω εργαστήριο στο Πεκίνο που συνδέεται με τον κινεζικό στρατό, κλωνοποίησε έναν ιό τύπου Covid που βρέθηκε σε παγκολίνους, γνωστό ως GX_P2V, και τον «αξιοποίησε» για να μολύνει ποντίκια.
Τα ποντίκια επιστρατεύθηκαν προκειμένου να διαπιστωθούν οι μηχανισμοί προσβολής του ιού σε ανθρώπους η λειτουργία συγκεκριμένης πρωτείνης.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι τα ποντίκια από τη στιγμή που μολύνθηκαν κατέληξαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα από το τα μάτια στο υπόλοιπο σώμα.
Ενδεικτικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL, Francois Balloux, έγραψε για μία «τραγική μελέτη» που στερείται «επιστημονικής τεκμηρίωσης».
«Δεν βρίσκω τίποτε το εποικοδομητικό κι ενδιαφέρον από τη δημιουργία ενός τυχαίου ιού που προσβάλλει τα ποντίκια. Φαίνεται πόσα μπορούν να πάνε στραβά» εξήγησε σε ανησυχητικό τόνο.
Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη έρευνα σχετίζεται με τα πειράματα που γίνονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Στα συμπτώματα, όπως έδειξαν τα πειράματα στα τρωκτικά, περιλαμβάνονται η κούραση, η απώλεια βάρους και η αλλαγή του χρώματος των ματιών που αποκτούν άσπρο χρώμα.
Μάλιστα, κατά την έκτη ημέρα νόσησης φάνηκε ότι ο ιός είχε προσβάλει τόσο τους πνεύμονες όσο και τον εγκέφαλο των τρωκτικών προκαλώντας σταδιακά τον θάνατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης