Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση οι Ουκρανοί: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν τη μεγάλη επίθεση τον Φεβρουάριο και εμείς θα πολεμήσουμε με... φτυάρια

Σε απόγνωση οι Ουκρανοί: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν τη μεγάλη επίθεση τον Φεβρουάριο και εμείς θα πολεμήσουμε με... φτυάρια
Η πόλη Kharkiv, η μεγαλύτερη στη βορειοδυτική Ουκρανία, πλήττεται συνεχώς από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας - Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για προπομπό της μεγάλης ρωσικής επίθεσης εντός του Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Στοχευμένες επιθέσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο ρωσικός στρατός και οι ειδικοί στη Δύση εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι προάγγελος της μεγάλης ρωσικής επίθεσης το 2024.
Η πόλη Kharkiv, η μεγαλύτερη στη βορειοδυτική Ουκρανία, πλήττεται συνεχώς από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι στρατηγικά σημαντικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις και διάφορα κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού κατέρρευσαν από τις ρωσικές επιθέσεις.
Περισσότερες στρατιωτικές βάσεις και περιοχές συσσώρευσης ουκρανικών δυνάμεων καταστράφηκαν στην περιοχή, μεταξύ άλλων από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.
Ο ρωσικός στρατός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές κοντά στα σύνορά του.

Στο στόχαστρο η συνοριακή πόλη Volchansk


Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε η καταστροφή πολλών ουκρανικών αποθηκών στη συνοριακή πόλη Volchansk.
Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το πυροβολικό χτυπούν επίσης τη στρατιωτική υποδομή της ουκρανικής συνοριοφυλακής ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούνται τακτικές επιχειρήσεις από Ρώσους σαμποτέρ στα ουκρανικά μετόπισθεν και στις παραμεθόριες περιοχές.
Ο ρωσικός στρατός θέλει να εξαλείψει το στρατιωτικό δυναμικό των Ουκρανών κοντά στα σύνορα, προκειμένου να τους αποτρέψει από το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμάχων και οποιωνδήποτε στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ρωσικό έδαφος.
Υπενθυμίζεται πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, όπως το Belgorod και το Voronezh.

Ρωσικές επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει παράλληλα τις επιθετικές επιχειρήσεις σχεδόν σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο πολλών θέσεων στο βόρειο τμήμα του χωριού Krinky.
Ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιθέσεων, το μικρό ουκρανικό οχυρό στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου έγινε ακόμη μικρότερο.
Η μεταφορά οποιουδήποτε εξοπλισμού και ενισχύσεων μέσω του ποταμού περιπλέκεται από τα ρωσικά πυρά και τον παγωμένο χειμώνα.
Ως αποτέλεσμα, τα απομεινάρια της ουκρανικής ομάδας στο Krinky αναγκάζονται να κρυφτούν στα ερείπια, μη μπορώντας να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο του Κιέβου να εξαπολύσει μια αντεπίθεση στην περιοχή της Kherson κατέρρευσε, οι Ουκρανοί διοικητές συνεχίζουν να στέλνουν όλο και περισσότερους στρατιώτες πέρα από το ποτάμι στο βέβαιο θάνατο.
Όσοι αρνούνται να λάβουν μέρος σε αυτές τις παράλογες επιχειρήσεις βασανίζονται από τους Ουκρανούς διοικητές ενώ μερικοί αυτοκτονούν.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακτούν τον έλεγχο των θέσεων που έχασαν κατά την ουκρανική αντεπίθεση.
Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα ανέκτησαν τον έλεγχο πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το Rabotino.
Στα περίχωρα του οικισμού της πόλης του Donetsk, οι Ρώσοι προελαύνουν στη Georgievka αφού πήραν τον έλεγχο της Mariinka.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Avdiivka, περικυκλώνοντας την πόλη με μια επίθεση τανάλιας.

ΝΑΤΟ: Προ των πυλών η μεγάλη ρωσική επίθεση

Οι στρατιωτικοί ειδικοί της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ θεωρούν τις εν λόγω επιχειρήσεις ως σήμα για την επερχόμενη νέα μεγάλη ρωσική επίθεση.
Ανίκανος να προβλέψει την ακριβή κατεύθυνση μιας πιθανής ρωσικής επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να δημιουργήσει νέες γραμμές άμυνας όχι μόνο στο Donbass, όπου τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, αλλά και στις παραμεθόριες περιοχές Kharkiv, Chernigiv και Sumy.
Ως αποτέλεσμα, το κόστος της άμυνας αυξάνεται ενώ τελειώνει ο χρόνος του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), η ρωσική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες μόλις παγώσει το έδαφος στο ανατολικό και νότιο μέτωπο.
Στρατιωτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν η μεγάλη ρωσική επίθεση να εκδηλωθεί ακόμη και στις 24/2/2024 οπότε θα συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, η ροή όπλων, πυρομαχικών, εξοπλισμού και κεφαλαίων από το ΝΑΤΟ έχει εξαντληθεί.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν πυραύλους για να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα HIMARS με τις ρωσικές επιθέσεις πλέον να μην αναχαιτίζονται.
Όπως αποκαλύπτει ο Koba στην πλατφόρμα X, οι Ουκρανοί τις τελευταίες 10 ημέρες χρησιμοποίησαν τα HIMARS μόλις δύο φορές.
Ό,τι κι αν γίνει, το Κίεβο συνεχίζει πάντως τον πόλεμο …επικοινωνιακά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι αν ο στρατός ξεμείνει εντελώς από όπλα, οι στρατιώτες θα συνεχίσουν να πολεμούν με… φτυάρια.
Πρόκειται για μία καθαρά επικοινωνιακή διαχείρισης μίας τραγωδίας, καθώς οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό ενώ είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να συγκινήσουν κάποιον από τους δυτικούς εταίρους για την αποστολή νέας βοήθειας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης