Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Ινδίας για την Ερυθρά Θάλασσα: Διαπραγματεύεται παρασκηνιακά με το Ιράν για την ομαλοποίηση του παγκόσμιου εμπορίου

Παρέμβαση της Ινδίας για την Ερυθρά Θάλασσα: Διαπραγματεύεται παρασκηνιακά με το Ιράν για την ομαλοποίηση του παγκόσμιου εμπορίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar είχε συνομιλίες στο Ιράν αφρούν στην κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα
Η Ινδία προσπαθεί να θωρακίσει τους εξαγωγείς της από τις επιπτώσεις των επιθέσεων των Houthis σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar είχε συνομιλίες στο Ιράν τη Δευτέρα (16/1) , οι οποίες, όπως είπε, αφορούσαν στην κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Το υπουργείο Άμυνας έχει βελτιώσει την επιτήρηση [στην περιοχή] και το υπουργείο Εξωτερικών το διαπραγματεύεται διπλωματικά πολύ καλά», τόνισε η πηγή, η οποία ζήτησε από το διεθνές πρακτορείο να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Επισημαίνεται ότι το υπουργείο παρέχει προστατευτική συνοδεία σε ινδικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή και το ινδικό ναυτικό έχει απαντήσει σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις και απόπειρες αεροπειρατείας σε εμπορικά πλοία στην Αραβική Θάλασσα.
Η πηγή ενημέρωσε, επίσης, ότι ο όγκος του εμπορίου από τα μεγάλα λιμάνια δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής, αλλά τα πλοία έπρεπε να ακολουθήσουν μεγαλύτερες διαδρομές για να αποφύγουν τις επιθέσεις.
Οι επιθέσεις έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, διακόπτοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Από την πλευρά τους, οι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Houthi λένε ότι ενεργούν αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και έχουν απειλήσει να επεκτείνουν τις επιθέσεις σε αμερικανικά πλοία καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα μαίνεται για τέταρτο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης