Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο OPEC: Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2024 - Ισχυρή ενίσχυση και το 2025

Επιμένει ο OPEC: Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2024 - Ισχυρή ενίσχυση και το 2025
Ο OPEC έχει προβλέψει σταθερά ισχυρότερη αύξηση της ζήτησης για το 2024 από ό,τι άλλοι φορείς, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Στην πρόβλεψη του περί ισχυρής αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 επιμένει ο OPEC συμπληρώνοντας ότι ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση τo 2025, με πρωταγωνιστές την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο OPEC, σε μηνιαία έκθεσή του, επισημαίνει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2025. Για το 2024, ο OPEC βλέπει αύξηση της ζήτησης κατά 2,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο OPEC έχει προβλέψει σταθερά ισχυρότερη αύξηση της ζήτησης για το 2024 από ό,τι άλλοι φορείς, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Οι δύο οργανισμοί έχουν συγκρουστεί τα τελευταία χρόνια για θέματα όπως η μακροπρόθεσμη ζήτηση και η ανάγκη για επενδύσεις σε νέες προμήθειες.
Στην έκθεση του OPEC σημειώνεται επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου του γκρουπ αυξήθηκε ελαφρώς τον Δεκέμβριο με επικεφαλής τη Νιγηρία, παρά τις συνεχιζόμενες μειώσεις παραγωγής από την ευρύτερη συμμαχία OPEC+ για τη στήριξη της αγοράς.
Η πρόβλεψη για το 2025 είναι η πρώτη του OPEC στη μηνιαία έκθεσή του. Ο OPEC δήλωσε ότι η δημοσίευσή της νωρίτερα από το συνηθισμένο αποσκοπεί στην παροχή μακροπρόθεσμης καθοδήγησης για την αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης