Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι Zakharova κατά ΝΑΤΟ για Ερυθρά - Όταν τελειώσουν οι στρατιωτικές περιπέτειες, θα επιστρέψει η ασφάλεια

Μύδροι Zakharova κατά ΝΑΤΟ για Ερυθρά - Όταν τελειώσουν οι στρατιωτικές περιπέτειες, θα επιστρέψει η ασφάλεια
Τις τελευταίες δεκαετίες, το στρατιωτικό μπλοκ απέτυχε σταθερά να ανακουφίσει τα δεινά των ανθρώπων, κατήγγειλε η Zakharova
Ο τερματισμός των "ατελείωτων στρατιωτικών περιπετειών" της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί τη θαλάσσια ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
"Τα χτυπήματα στην Υεμένη, η τελευταία στρατιωτική απόδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή, οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση", δήλωσε η διπλωμάτης, σύμφωνα με το TASS.
"Το να μπει ένα τέλος στις ατελείωτες στρατιωτικές περιπέτειες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, οι οποίες περιγράφουν τους εαυτούς τους ως συνασπισμούς, ενώ αψηφούν το διεθνές δίκαιο χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας [του ΟΗΕ]" θα εγγυηθεί την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε η ίδια.

Απέτυχε το ΝΑΤΟ

Τις τελευταίες δεκαετίες, το στρατιωτικό μπλοκ απέτυχε σταθερά να ανακουφίσει τα δεινά των ανθρώπων ή να επιλύσει κρίσεις με αυτά τα μέσα, συνέχισε η Zakharova.
"Συνέβη ακριβώς το αντίθετο και, δυστυχώς, αυτή η ήδη κρίσιμη κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα", κατήγγειλε.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιανουαρίου, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν κοινά πλήγματα σε θέσεις των Houthi στη Σαναά, τη Χοντέιντα και άλλες πόλεις της Υεμένης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις "πρωτοφανείς επιθέσεις των Houthi " εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και ότι τα πλήγματα έγιναν σε αυτοάμυνα.
Στο στόχαστρο μπήκαν πυραυλικές εγκαταστάσεις των Houthi, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα ραδιοεντοπισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης