Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γάλλος ιστορικός που προέβλεψε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ συγκλονίζει, το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί, Γερμανία και Ρωσία θα τα βρουν

Ο Γάλλος ιστορικός που προέβλεψε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ συγκλονίζει, το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί, Γερμανία και Ρωσία θα τα βρουν
Η ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας θα ανοίξει το δρόμο για την προσέγγιση Ρωσίας και Γερμανίας
Η ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα φέρει τη Ρωσία και τη Γερμανία πιο κοντά, δήλωσε ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd σε συνέντευξή του στο Journal du Dimanche.
Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να απομακρύνουν την Γερμανία από τη Ρωσία - και οι Αμερικανοί έχουν εμμονή με αυτή τη στρατηγική σκέψη από το 2004 - θα καταλήξουν σε αποτυχία.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη της Ευρώπης, δύο κύριες δυνάμεις τραβούν το μάτι σας, και αυτές είναι η Γερμανία και τη Ρωσία», είπε ο Γάλλος ιστορικός.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Μόσχα και το Βερολίνο δεν μπορούν πλέον να βρίσκονται σε αντιπαράθεση, οι οικονομίες τους είναι σχεδιασμένες να αλληλοσυμπληρώνονται και η Nord Streams το έχει δείξει ξεκάθαρα.
«Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να συνεργάζονται.
Η ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας θα ανοίξει το δρόμο για την προσέγγιση Ρωσίας και Γερμανίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν επ' αόριστον αυτήν την νομοτελειακή εξέλιξη», τόνισε ο Emmanuel Todd.
Εάν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη, τότε θα εκπλαγούμε βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από έναν ειρηνικό πλανήτη, κατέληξε.

Ο Emmanuel Todd είναι ανθρωπολόγος, ιστορικός, δοκιμιογράφος, προγνωστικός και συγγραφέας πολλών βιβλίων. Κάποια από τα έργα του, όπως το «The Economic Illusion» και το «After Empire», έχουν γίνει βασικά στη μελέτη των κοινωνικών επιστημών.
Το 1976, προέβλεψε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο βιβλίο του Ultimate Failure.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, σημειώθηκαν εκρήξεις σε δύο αγωγούς, τον Nord Stream και τον Nord Stream 2, μέσω των οποίων έρεε ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον βραβευμένο δημοσιογράφο, Seymour Hersh, η δολιοφθορά έγινε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τη βοήθεια συμμάχων του ΝΑΤΟ: το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της άσκησης Baltops, Αμερικανοί δύτες ναρκοθέτησαν αγωγούς φυσικού αερίου και τρεις μήνες αργότερα οι Νορβηγοί πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται ανάμειξη στη δολιοφθορά και οι αρχές αρκετών ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζουν την έρευνα, η οποία δεν έχει ακόμη αποφέρει αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης