Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Κίνα και οι τουρκικές τράπεζες περιορίζουν την πρόσβαση σε Ρώσους λόγω... ΗΠΑ

Μετά την Κίνα και οι τουρκικές τράπεζες περιορίζουν την πρόσβαση σε Ρώσους λόγω... ΗΠΑ
Η πίεση από πλευράς Τουρκίας αντανακλά την επιδίωξή της να αφαιρεθεί από τη διεθνή γκρίζα λίστα
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις κινεζικές τράπεζες και οι τράπεζες της Τουρκίας περιορίζουν την πρόβαση σε Ρώσους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει, οι τράπεζες στην Τουρκία έχουν εντείνει τον έλεγχο συναλλαγών που συνδέονται με τη Ρωσία, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τα προτάγματα ΝΑΤΟ και Ουάσιγκτον για υπονόμευση της πολεμικής μηχανής του Vladimir Putin.
Ηδη χρειάζεται περισσότερο χρόνο η διεκπεραίωση μεταφοράς χρημάτων, και σε κάποιες περιπτώσεις τα κεφάλαια στέλνονται πίσω ή καθυστερούν για μέρες, όπως τραπεζίτες που επικαλείται το Bloomberg.
Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το διάταγμα Biden

Η αυστηρότερη στάση ανταποκρίνεται στο διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να επιβάλει δευτερογενείς κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τις αλλαγές υπαγόρευσε η ειδική υπηρεσία για τον έλεγχο ξένων περιουσιακών στοιχείων στα τέλη Δεκεμβρίου και στη συνέχεια οι τουρκικές τράπεζες ανέλαβαν δράση, σύμφωνα με τις πηγές.
Η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο βασικοί εμπορευματικοί κόμβοι για τη Ρωσία, έχουν επίσης αυστηροποιήσει τους περιορισμούς στη χρηματοδότηση Ρώσων πελατών.
Η πίεση από πλευράς Τουρκίας αντανακλά την επιδίωξή της να αφαιρεθεί από τη διεθνή γκρίζα λίστα όσων χωρών θεωρούνται ανίκανες να αντιμετωπίσουν το ξέπλυμα χρήματος. Ο χαρακτηρισμός αυτός παρεμποδίζει τις τύχες της Τουρκίας στον επιθυμητό στόχο προσέλκυσης ξένων επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης