Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Αpple εκθρόνισε τη Samsung μετά από 12 χρόνια - Κορυφαία σε πωλήσεις smartphones το 2023

H Αpple εκθρόνισε τη Samsung μετά από 12 χρόνια - Κορυφαία σε πωλήσεις smartphones το 2023
Η Samsung έκλεισε το έτος με μερίδιο 19,4%, ακολουθούμενη από την κινεζική Xiaomi
Η Apple έβαλε τέλος στη 12ετή πορεία της Samsung Electronics ως ο μεγαλύτερος πωλητής smartphones στον κόσμο, αφού κατέχει μερίδιο 20% της αγοράς το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corp.
Η Samsung έκλεισε το έτος με μερίδιο 19,4%, ακολουθούμενη από την κινεζική Xiaomi, την Oppo και την Transsion, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της IDC.

Δύσκολη χρονιά

Η αλλαγή στην κατάταξη έρχεται μετά από μια δύσκολη χρονιά που είδε τους καταναλωτές να πηγαίνουν αργά στις αναβαθμίσεις των smartphone λόγω της ευρύτερης μακροοικονομικής αβεβαιότητας και του υψηλού πληθωρισμού.
Η πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επιβάρυνε επίσης τις συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων.
Η Apple και η Transsion ήταν οι μόνες μάρκες στην πρώτη πεντάδα που κατέγραψαν αύξηση στις αποστολές πέρυσι, όταν η αγορά μειώθηκε κατά 3,2% σε 1,17 δισεκατομμύρια μονάδες και έπιασε χαμηλό δεκαετίας.
Η Apple, ωστόσο, αντιμετωπίζει πιέσεις στην Κίνα από την αναγεννημένη Huawei, καθώς και από οικονομικές κινεζικές μάρκες.
Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone προσφέρει σπάνιες εκπτώσεις έως και 5% σε ορισμένα μοντέλα στη χώρα για να προσελκύσει πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης