Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική αντιπολίτευση ζητά τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Η γερμανική αντιπολίτευση ζητά τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
Δραματική η κατάσταση στην Ουκρανία

Αυξάνονται οι εντάσεις και η πίεση εντός της γερμανικής αντιπολίτευσης, ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προμηθεύσει με πυραύλους κρουζ Taurus την Ουκρανία, η οποία περνά δραματικές στιγμές στο μέτωπο από τις απώλειες τόσο σε στρατιώτες όσο και σε πολεμικό υλικό.
Η κοινοβουλευτική ομάδα CDU/CSU σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση ψηφίσματος στην Bundestag και στη συνέχεια να διεξαγάγει ψηφοφορία για το θέμα, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Merz.
Το νέο αίτημα προκύπτει από την αξιολόγηση της κατάστασης στην Ουκρανία η οποία κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Merz, δεν έχουν καμία πια προοπτική ώστε να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πύραυλοι κρουζ Taurus με βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας και να βοηθήσουν σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας, ωστόσο, αυτό θα έχει σίγουρα συνέπειες για το Κίεβο και το ίδιο το Βερολίνο.
Ο συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων, τόνισε την ανάγκη για γρήγορη επίλυση του θέματος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση σχετικά με την προμήθεια πυραύλων Taurus και ο καγκελάριος Olaf Scholz εξέφρασε έντονες αμφιβολίες και δισταγμό επί του θέματος. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης