Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους δρόμους οι Γερμανοί – Ζητάνε την απαγόρευση του AfD

Στους δρόμους οι Γερμανοί – Ζητάνε την απαγόρευση του AfD
Το AfD, το οποίο εμφανίζεται δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αρνείται πως διαθέτει ή επεξεργάζεται προτάσεις για απέλαση των "μη αφομοιώσιμων πολιτών"
Χιλιάδες Γερμανοί πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους της χώρας, διατρανώνοντας το αίτημά τους για απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτικοί για τη Γερμανία" (AfD).
Οι μαζικές κινητοποιήσεις που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, πυροδοτήθηκαν από την αποκάλυψη πως ανώτατα στελέχη του AfD είχαν συνάντηση με θέμα την απέλαση χιλιάδων πολιτών μη γερμανικής ιθαγένειας.
Μολονότι το κόμμα είναι γνωστό για την αντιμεταναστευτική ατζέντα του, ωστόσο τώρα το πράγμα φαίνεται να ξέφυγε, καθώς οι προτάσεις του για απέλαση των "μη αφομοιώσιμων πολιτών" σε απροσδιόριστο μέρος της Βόρειας Αφρικής προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στη γερμανική κοινωνία, με αρκετούς να συγκρίνουν το σχέδιό τους με το αντίστοιχο των Ναζί που προέβλεπε τον διωγμό των Εβραίων στη Μαδαγασκάρη.
"Έχουν ξεπεραστεί τα όρια καιρό πριν", τόνισε διαδηλωτής σε κινητοποίηση στην Κολωνία, μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών που κατέγραψαν δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.
Το AfD, το οποίο εμφανίζεται δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αρνείται πως διαθέτει ή επεξεργάζεται τέτοιο σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης