Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχές Blinken: Μακριά η εκεχειρία στην Ουκρανία - Η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους για τον πόλεμο

Παραδοχές Blinken: Μακριά η εκεχειρία στην Ουκρανία - Η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους για τον πόλεμο
Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις αρκεί να το θέλει και η Ρωσία υποστήριξε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ
Στην εκτίμηση ότι η εκεχερεία στην Ουκρανία είναι μια μακρινή προοπτική προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.
Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως είναι κοντά η ανακωχή στην Ουκρανία ο Blinken απάντησε: «Δεν το νομίζω».
Όπως είπε, ο «Putin είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να στέλνει τους νέους Ρώσους στην … κρεατομηχανή του πολέμου, κάτι που είναι μια βαθιά τραγωδία» ενώ παραδέχθηκε πως η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους για να συνεχίσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Αυτή η σύγκρουση είναι μια σκληρή μάχη.
Η Ρωσία έχει τεράστιους πόρους που τους επενδύει σε αυτήν» επισήμανε ο Blinken, ο οποίος επισήμανε πως δεν υπάρχουν προοπτικές για διαπραγματεύσεις.

Ανοιχτοί σε συνομιλίες

Ο Blinken υποστήριξε πως η Δύση και η Ουκρανία είναι ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις, αναφέροντας πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχει και η σχετική επιθυμία από τη Ρωσία προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες «με πνεύμα καλής θέλησης».
Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να βασίζονται σε βασικές αρχές, όπως ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
«Εάν και όταν η Ρωσία συμφωνήσει να μιλήσει με αυτούς τους όρους, θα βρουν Ουκρανούς που θα θέλουν τις συνομιλίες και σίγουρα θα δει την υποστήριξη των ΗΠΑ και άλλων πολλών κρατών προς αυτήν την κατεύθυνση» υποστήριξε ο Blinken, ο οποίος παραδέχθηκε πως στα τέλη του 2023 η Ουκρανία βρέθηκε σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση.
Ωστόσο, τόνισε ότι μπορεί να δει ένα μέλλον για την Ουκρανία, στο οποίο αυτή να μπορεί να σταθεί από μόνη της χωρίς τη διεθνή βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης