Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mega - deal στη ναυτιλία - Ενώνουν τις δυνάμεις τους Hapag-Lloyd και Maersk

Mega - deal στη ναυτιλία - Ενώνουν τις δυνάμεις τους Hapag-Lloyd και Maersk
Το deal φέρνει τη διαμόρφωση νέου στόλου με συνδυασμένη χωρητικότητα 3,4 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων (TEU)
Ένα νέο deal στον χώρο της ναυτιλίας έρχεται να "ταράξει τα νερά". Πιο συγκεκριμένα, η Hapag-Lloyd και η Maersk ήρθαν σε συμφωνία για μια νέα μακροπρόθεσμη επιχειρησιακή συνεργασία που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2025.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το deal φέρνει τη διαμόρφωση νέου στόλου με συνδυασμένη χωρητικότητα 3,4 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων (TEU).
Ως μέρος της συμφωνίας, οι δύο ναυτιλιακές ανακοίνωσαν πως έχουν θέσει τον φιλόδοξο στόχο να προσφέρουν αξιοπιστία στα χρονοδιαγράμματά τους που θα υπερβαίνει το 90% όταν το δίκτυο τεθεί πλήρως σε λειτουργία.
Ο Rolf Habben Jansen, εκτελεστικός διευθυντής της Hapag-Lloyd, δήλωσε πως η εταιρεία του θα ωφεληθεί από την εξασφάλιση μεγαλύτερης χωρητικότητας στη μεταφορά εμπορευμάτων και στο εξής θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στον ταχύτερο περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Από την άλλη πλευρά, ο Vincent Clerc της Maersk, επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή θα ισχυροποιήσει την ενοποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα και θα κάνει πιο σταθερές τις υπηρεσίες μεταφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες εταιρείες, συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες στην κατηγορία των πλοίων container.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης