Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση Novak (πρόεδρος Ουγγαρίας) για βοήθεια στην Ουκρανία: Δεν θα νικήσουν οι Ρώσοι

Δέσμευση Novak (πρόεδρος Ουγγαρίας) για βοήθεια στην Ουκρανία: Δεν θα νικήσουν οι Ρώσοι
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης
Τη δέσμευση ότι η Ουγγαρία θα παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία παρείχε η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Katalin Novak σε ομιλίας της στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Davos.
Σε τοποθέτηση της στη συζήτηση «Υπερασπίζοντας το Ενωμένο Μέτωπο της Ευρώπης», η οποία κατέληξε σε συζήτηση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Novak είπε σχετικά με τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας στην χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Κίεβο από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία και είμαι σίγουρη ότι θα την βοηθήσουμε».
Ερωτηθείσα για το εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, η Novak απέφυγε να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας ότι «πιστεύω ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να τον κερδίσει».
Πάντως, η Ουγγαρέζα πρόεδρος επισήμανε ότι η Ουγγαρία καταδίκασε από την αρχή του πολέμου τις ενέργειες της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τις ως «επιθετικότητα» εναντίον μιας γειτονικής χώρας, υποστηρίζοντας πως η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα.

Να μην εμπλακούν ΕΕ, ΝΑΤΟ

Σε αυτό το πλαίσιο η Novak υποστήριξε πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή στον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας, αλλά αντιθέτως να συνδράμουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.
«Θα ήθελα να επισημάνω πως ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ είναι σε κατάσταση πολέμου.
Πρέπει να αποφευχθεί να συρθούν σε εχθροπραξίες και να κλιμακωθεί η ένταση.
Πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο, να προστατεύσουμε το έδαφος της, αλλά είμαστε επίσης σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια και στη δική μας χώρα» τόνισε η πρόεδρος της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης