Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ανησυχεί για την ασφάλεια στις ΗΠΑ - Ζητά μέτρα έξω από την πρεσβεία στις εκλογές (Μάρτιος 2024)

Η Ρωσία ανησυχεί για την ασφάλεια στις ΗΠΑ - Ζητά μέτρα έξω από την πρεσβεία στις εκλογές (Μάρτιος 2024)
Αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά γραφεία
Να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές η ρωσική πρεσβεία,  σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία τον Μάρτιο, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Anatoly Antonov.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σχετικό διπλωματικό σημείωμα έχει αποσταλεί στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η πρεσβεία αναμένει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε άμεση γειτνίαση με τις ρωσικές πρεσβείες και τα προξενεία, δήλωσε ο Antonov σε συνέντευξή του στο κέντρο πολυμέσων Izvestia.

Σοβαρή ανησυχία

"Η κατάσταση ασφαλείας κοντά στην πρεσβεία και τα προξενεία μας έχει επιδεινωθεί αισθητά και αυτό μας προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Βλέπουμε τακτικά συγκεντρώσεις και προκλητικές ενέργειες που διοργανώνονται από υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου έξω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές. Μερικές φορές, προφανείς πράξεις χουλιγκανισμού διαπράττονται από μέλη της ουκρανικής διασποράς και τους υποστηρικτές τους, οι οποίοι είναι πολίτες των ΗΠΑ", δήλωσε ο Antonov, σύμφωνα με το TASS.
"Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε στείλει σημείωμα στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά γραφεία.
Αναμένουμε να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά διπλωματικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου", πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στις 17 Μαρτίου θα ανοίξουν τρία εκλογικά τμήματα για τους κατόχους ρωσικών διαβατηρίων στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Χιούστον (Τέξας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης