Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υπερπλούσιοι του πλανήτη εκπλιπαρούν την ελίτ του Davos: Φορολογήστε μας!

Οι υπερπλούσιοι του πλανήτη εκπλιπαρούν την ελίτ του Davos: Φορολογήστε μας!
Μια νέα δημοσκόπηση μεταξύ των υπερπλουσίων δείχνει ότι το 74% υποστηρίζει την επιβολή υψηλότερων φόρων

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι ζητούν από την πολιτική ελίτ που συνεδριάζει για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να εισαγάγει φόρους πλούτου για να συμβάλει στην πληρωμή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
"Το αίτημά μας είναι απλό: σας ζητάμε να φορολογήσετε εμάς, τους πλουσιότερους της κοινωνίας", αναφέρουν οι πλούσιοι σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους παγκόσμιους ηγέτες., σύμφωνα με τον Guardian.
"Αυτό δεν θα αλλάξει ριζικά το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα στερήσει τα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Αλλά θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το κοινό δημοκρατικό μας μέλλον".
Στους πλούσιους υπογράφοντες από 17 χώρες περιλαμβάνονται η κληρονόμος της Disney Abigail Disney, ο Brian Cox που υποδύθηκε τον φανταστικό δισεκατομμυριούχο Logan Roy στην ταινία Succession, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Simon Pegg και η Valerie Rockefeller , κληρονόμος της αμερικανικής δυναστείας.

Σε σημείο καμπής η ανισότητα

"Είμαστε επίσης οι άνθρωποι που επωφελούνται περισσότερο από το status quo", ανέφεραν σε μια επιστολή με τίτλο "Περήφανοι να πληρώνουν", την οποία θα επιχειρήσουν να παραδώσουν στους παγκόσμιους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας την Τετάρτη.
"Αλλά η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και το κόστος της για τον κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής σταθερότητας είναι σοβαρό - και αυξάνεται κάθε μέρα. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε δράση τώρα", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ναι» στην αύξηση των φόρων

Μια νέα δημοσκόπηση μεταξύ των υπερπλουσίων δείχνει ότι το 74% υποστηρίζει την επιβολή υψηλότερων φόρων στον πλούτο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την Survation για λογαριασμό της ομάδας εκστρατείας Patriotic Millionaires, πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε περισσότερους από 2.300 ερωτηθέντες από χώρες της G20, οι οποίοι κατέχουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια (790.000 λίρες) σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία, εξαιρουμένων των κατοικιών τους - που τους τοποθετεί στο πλουσιότερο 5%.
Από τη δημοσκόπηση προέκυψε ότι το 58% υποστήριξε την εισαγωγή φόρου πλούτου 2% για άτομα με περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια και ότι το 54% πίστευε ότι ο ακραίος πλούτος αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης