Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Έτοιμη η Παλαιστινιακή Αρχή να πάρει τον έλεγχο της Γάζας μαζί με τη Δυτική Όχθη

Times: Έτοιμη η Παλαιστινιακή Αρχή να πάρει τον έλεγχο της Γάζας μαζί με τη Δυτική Όχθη
Αντίθετοι οι Παλαιστίνιοι σε μια οποιαδήποτε προσπάθεια του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τη Γάζα ως ξεχωριστή οντότητα
Έτοιμη να πάρει τον έλεγχο της Γάζας μαζί με τη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ δηλώνει η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως υποστήριξε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στο Λονδίνο, Hussam Zomlot.
«Τώρα είναι η ώρα.
Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να πάρει αμέσως τον έλεγχο ολόκληρου του εδάφους της Δυτικής Όχθης, της ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας» υπογράμμισε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Times ο Zomlot, αναφέροντας πως η παλαιστινιακή πλευρά απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική ή μερική λύση στο πρόβλημα της Γάζας.
«Η Γάζα είναι αναπόσπαστο μέρος του κράτους της Παλαιστίνης και είμαστε ενάντια στην επιθυμία του Ισραήλ να χωρίσει τη Λωρίδα από τα υπόλοιπα εδάφη» επισήμανε ο Zomlot, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι θα απέρριπταν οποιαδήποτε προσπάθεια των Ισραηλινών να αντιμετωπίσει τη Γάζα ως ξεχωριστή οντότητα από τα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Ismail Haniyeh είπε ότι ήταν ανοιχτός στην ιδέα μιας ενοποιημένης παλαιστινιακής διοίκησης για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης