Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Kirby (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Δεν επεξεργαζόμαστε νέα πακέτα βοήθειας προς την Ουκρανία

John Kirby (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ): Δεν επεξεργαζόμαστε νέα πακέτα βοήθειας προς την Ουκρανία
"Δεν εργαζόμαστε και δεν σχεδιάζουμε να διαθέσουμε νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτό το στάδιο", τόνισε ο John Kirby
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εργάζονται επί του παρόντος ούτε σχεδιάζουν νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για τις Στρατηγικές Επικοινωνίες.
«Αυτό το πακέτο της 27ης Δεκεμβρίου ήταν το τελευταίο.
Δεν εργαζόμαστε και δεν σχεδιάζουμε να διαθέσουμε νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας σε αυτό το στάδιο» τόνισε ο John Kirby κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης.
Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι ο λόγος για την έλλειψη νέας στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία είναι η έλλειψη δημοσιονομικών πόρων.
«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εγκριθεί το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια», τόνισε ο John Kirby.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι η Ουάσιγκτον παρέχει στο Κίεβο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 250 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι και το τελευταίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης