Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία στέλνει 40 πυραύλους Scalp στην Ουκρανία – Στο Κίεβο ο Macron τον Φεβρουάριο

Η Γαλλία στέλνει 40 πυραύλους Scalp στην Ουκρανία – Στο Κίεβο ο Macron τον Φεβρουάριο
Ο Macron ανακοίνωσε πως η Γαλλία δεν θα συμμετάσχει στη διεθνή συμμαχία κατά των Houthis
Την προμήθεια 40 πυραύλων Scalp μεγάλου βεληνεκούς αλλά και εκατοντάδες βόμβες στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος έκανε γνωστό πως θα επισκεφθεί το Κίεβο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
«Προσωπικά θα πάω στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ενώ η Γαλλία θα παραδώσει τις επόμενες εβδομάδες περίπου 40 πυραύλους Scalp και αρκετές εκατοντάδες βόμβες στο Κίεβο» υποστήριξε ο Macron, ο οποίος επισήμανε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία» γιατί διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρώπης.

Εκτός της συμμαχίας για τους Houthis

Επιπλέον ο Macron γνωστοποίησε πως η Γαλλία δεν θα συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό κατά των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς το Παρίσι δεν θέλει να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή.
«Η Γαλλία αποφάσισε να μην ενταχθεί σε έναν συνασπισμό που εξαπολύει προληπτικά πλήγματα εναντίον των Houthis στο έδαφός τους.
Γιατί;
Επειδή ακριβώς επιδιώκουμε με τη στάση μας να αποφύγουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση» τόνισε ο Macron υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι «στρατιωτικής» αλλά «διπλωματικής» φύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης