Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ: Προστατέψτε τους διπλωμάτες μας από προβοκάτσιες εν όψει των προεδρικών εκλογών

Προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ: Προστατέψτε τους διπλωμάτες μας από προβοκάτσιες εν όψει των προεδρικών εκλογών
«Η κατάσταση ασφαλείας στην πρεσβεία και τα προξενεία μας έχει επιδεινωθεί αισθητά» προειδοποιεί ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ
Η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για τις διπλωματικές της αποστολές εν όψει των επικείμενων ρωσικών προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024.
Αυτό το αίτημα διακοινώθηκε από τον Ρώσο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, Anatoly Antonov.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην Ουάσινγκτον διευκρίνισε ότι σημείωμα με το αντίστοιχο περιεχόμενο μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η ρωσική πρεσβεία αναμένει ότι κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία, η αμερικανική πλευρά θα επιβάλει απαγόρευση των πορειών και των πικετοφοριών σε τοποθεσίες πλησίον των ρωσικών κτηρίων, γραφείων και ιδρυμάτων, εξήγησε ο Antonov σε συνέντευξή του στο κέντρο πληροφοριών πολυμέσων Izvestia.
Το αντίγραφό του διανεμήθηκε από τη ρωσική διπλωματική αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η κατάσταση ασφαλείας στην πρεσβεία και τα προξενεία μας έχει επιδεινωθεί αισθητά. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει σοβαρά. Συχνά συναντάμε διαδηλώσεις και προκλητικές ενέργειες από υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου κοντά σε ρωσικά ξένα ιδρύματα. Υπάρχουν επίσης ανοιχτά πράξεις χούλιγκαν από εκπροσώπους της ουκρανικής διασποράς, καθώς και συμπαθούντες από πολλούς Αμερικανούς πολίτες και τους λεγόμενους μετανάστες. Από την πλευρά μας, στείλαμε σημείωμα στο State Department με αίτημα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά γραφεία. Αναμένουμε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών θα υπάρξει απαγόρευση πορειών και των πικετοφοριών πλησίον των κτηρίων ενδιαφέροντός μας»
«Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, θα επιδείξουν τη δέσμευσή τους στις αρχές της δημοκρατίας και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι πολίτες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να ψηφίστε στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία», τόνισε ο διπλωμάτης σε αυστηρούς τόνους.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης