Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ασφάλειες τέλος για τα δυτικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα

Bloomberg: Ασφάλειες τέλος για τα δυτικά πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα
«Σχεδόν όλοι προσθέτουν κάτι τέτοιο στη λίστα των περιορισμών τους» ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών της ασφαλιστικής εταιρείας Marsh
Οι ασφαλιστές πλοίων περιορίζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κινδύνου για να αποφύγουν την παροχή υπηρεσιών σε πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο τον επικεφαλής του τμήματος θαλάσσιων μεταφορών και μεταφορών φορτίου της ασφαλιστικής εταιρείας Marsh, Marcus Baker.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλιστές αρχίζουν να προσθέτουν κατάλληλες «ρήτρες σε πολιτικές που αποκλείουν [τη δυνατότητα ασφάλισης πλοίων που σχετίζονται με] τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ».
«Σχεδόν όλοι προσθέτουν κάτι τέτοιο [στη λίστα των περιορισμών τους]», ξεκαθάρισε ο Baker.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπηρεσίας Marine Traffic, ο αριθμός των εμπορικών πλοίων που ταξίδευαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας τον Ιανουάριο μειώθηκε περισσότερο από το μισό σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, εν μέσω αμερικανικών και βρετανικών επιθέσεων σε στόχους Χούτι στην Υεμένη.
Έτσι, σε διάστημα τριών ημερών από την Παρασκευή, 114 εμπορικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοφόρων, πέρασαν από το στενό Bab el-Mandeb.
Κατά την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 130 πλοία διέσχισαν το στενό Bab el-Mandeb, σε αντίθεση με τα περισσότερα από 270 που είχαν πραγματοποιήσει το ίδιο δρομολόγιο ως τα μέσα Δεκεμβρίου πέρυσι.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης