Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Πλήρης αποτυχία το Davos για την Ουκρανία και τους αφέντες της - Ανήμποροι να διευρύνουν το αντιρωσικό μέτωπο

Zakharova (Ρωσία): Πλήρης αποτυχία το Davos για την Ουκρανία και τους αφέντες της - Ανήμποροι να διευρύνουν το αντιρωσικό μέτωπο
«Δεν κατάφεραν να επιτύχουν ούτε την επέκταση του αντιρωσικού στρατοπέδου ούτε την έγκριση του τελικού εγγράφου» τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Τα αποτελέσματα της συνάντησης για την Ουκρανία στο Davos αποδείχθηκαν πλήρης αποτυχία για το Κίεβο και τους «δυτικούς αφέντες του», διαπιστώνει η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Στις 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Davos της Ελβετίας η τέταρτη συνάντηση για την Ουκρανία στο πλαίσιο του "format της Κοπεγχάγης". Και παρόλο που ο αριθμός των χωρών και των οργανισμών που εκπροσωπούνται φέρεται να έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο γύρο στη Μάλτα στις 28 Οκτωβρίου 2023 από 66 σε 82, η ποσότητα δεν αποτελεί εγγύηση ποιότητας» τόνισε με νόημα η Zakharova.
Όπως εξήγησε η Ρωσίδα διπλωμάτισσα, η εκδήλωση του Davos δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
Τα αποτελέσματά της συνάντησης, «εκτός από την «οικογενειακή» φωτογραφία των συμμετεχόντων και μια γενική συμφωνία για πιθανές νέες συναντήσεις, αποδείχτηκαν και πάλι αποτυχία για το Κίεβο και τους δυτικούς οικοδεσπότες του» επεσήμανε σε καυστικό τόνο.
Η εκπρόσωπος της Μόσχας πρόσθεσε, επίσης, ότι το Κίεβο και η Δύση δεν μπόρεσαν να επιτύχουν την επέκταση του αντιρωσικού στρατοπέδου μετά τη συνάντηση στο Davos για την Ουκρανία.
«Παρά την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων, η Ουκρανία και η Δύση δεν κατάφεραν να επιτύχουν ούτε την επέκταση του αντιρωσικού στρατοπέδου ούτε την έγκριση του τελικού εγγράφου. Ακόμη και το ανακοινωθέν των προέδρων - της Ουκρανίας και της Ελβετίας - περιέχει την υποσημείωση ότι το communiqué δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις όλων των πλευρών», εξήγησε σχετικά με την αδυναμία συναπόφασης για κοινό ανακοινωθέν.
Παραπέρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι τέτιου τύπου συσκέψεις «στα πρότυπα του format της Κοπεγχάγης», όπως και αυτή του Davos, αποτελούν εμπόδια για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
«Όλες οι συναντήσεις στα πρότυπα του format της Κοπεγχάγης, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης στο Davos και των επόμενων γύρων, είναι ανούσιες και επιβλαβείς για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης», κατέληξε η Zakharova.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης